Külmutatud köögiviljad pakuvad maitseelamusi nii suppide, praadide, paja- kui ka ahjuroogade ning vokkide sees. Samuti sobivad köögiviljad ja marjad kasutamiseks nii soolastes kui ka magusates küpsetistes, magustoitudes ja smuutides.

Sel sügisel on Härmavilja tootevalikusse lisandunud uued kodused taignad. Sügavkülmutatud taignad on kiireks ja mugavaks abiliseks kodus küpsetamisel – tuba täitub kui imeväel soojade pirukate lõhnaga. Saadaval on kolme erinevat taignat: Kodune pärmitaigen, Kodune võiga pärmi-lehttaigen ja Kodune pärmi-lehttaigen rullis.

Valmista ise: mahlane õunastruudel võiga pärmi-lehttainaga

Retsepti autor: Tuuli Mathisen

Kogus: kuuele

Vaja läheb:

  • 1 pakk ehk 400 g Härmavilja võiga pärmi-lehttainast

  • 30 g võid

  • 3–4 õuna

  • 1 tl kaneeli

  • 50 ml pruuni suhkrut

  • sidrunimahla

  • 1 muna

  • 2 sl kristallsuhkrut

Valmistamine:

Koori ja lõika õunad õhukesteks viiludeks ning sulata pannil keskmisel kuumusel või. Lisa suhkur ja sega läbi. Nüüd tõsta pannile õunad ja kuumuta neid mõni minut. Lisa ka kaneel ja piserda pannitäit sidrunimahlaga. Hauta veel mõni minut, kuni õunad on pehmed ja kergelt karamellistunud. Seejärel tõsta segu pannilt ära ja jahuta.

Rulli jahusel pinnal mõlemad taignaplaadid õhemaks ja ühesuuruseks ristkülikuks. Tõsta alumine taignaplaat küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja laota õunad sellele nii, et ääred jäävad tühjaks. Tõsta peale teine taignatükk. Vajuta kahvliga ääred kinni ja tee ülemisele taignaplaadile 4–5 sisselõiget. Klopi muna vähese veega lahti ja pintselda ülemist taignaplaati munaseguga. Puista üle kristallsuhkruga.

Tõsta eelkuumutatud 200-kraadisesse ahju u 20 minutiks või seni, kuni õunastruudel on kuldne ja küps. Seejärel naudi valminud hõrgutist vanillikastme või -jäätisega!

Jaga
Kommentaarid