„Varuge omale koju nii umbes seitsme päeva varu (tegemist on riikliku strateegiaga, et maksimaalselt nädalaga peab riik jõudma iga abivajajani – toimetus), kuid valige selleks varuks need toidud, mida niikuinii ise tarbite, ja siis hoidkegi seda varu pidevas ringluses. Sama on patareide või akupankadega, taskulampidega – kasutage neid oma igapäevases tegevuses, nii on alati teada, et oskate neid kasutada ja nad on alati laetud, töökorras,“ selgitab Virkala.

Rimi tarneahela juht Taavi Kivisalu lisab omalt poolt, et nemad on võtnud vastu sisereeglistiku, kuidas hoida võimalikult kaua igas oma toidupoes tuled põlemas, kassad töökorras nii, et inimesed saaksid ka kriisi korral vajalikke varusid täiendada.

Saatest saab väga palju selgeid näpunäiteid, kuidas erinevates kriisides ellu jääda, hakkama saada. Lisaks selgub, kui kaua on kriisides lahti poed, mida kriis toidupoe enda jaoks tähendab ja kuidas liigub kriisides informatsioon. Saadet juhtis ajakirjanik Martin Hanson.

Jaga
Kommentaarid