30.09.2022, 11:00
Kuivatatud viinamarjadest tummised ja kanged punaveinid voolavad enamasti Põhjamaadesse
Juba Hesiodos, vana kavalpea, hammustas lahti rosinaveinide erilisuse
Amarone ja Ripasso tummised ja kanged punaveinid on iseäranis populaarsed Põhjamaades ja Eestis, kus külmas kliimas vajame ekstra soojendamist ja poputamist. Isegi ühes maailma olulisemas veinientsüklopeedias on välja toodud, et suur osa Amarone veine eksporditakse just Rootsi ja selle lähedal asuvatesse riikidesse.

Punase lihaga sobivad tummised punaveinid imehästi.
FOTO: Shutterstock
Kujuta ette värskeid prinke viinamarju, mis kuivatades muutuvad poolrosinateks: kui ohtralt on neis magusat viinamarjasuhkrut ja kui sahvtiseks on muutunud marjade viljaliha! Nüüd aga kujuta ette, kui nendest rosinalaadsetest marjadest pressida välja see nendes olev väike kogus mahla ...