Kohev kohupiimakook põldmarjade ja soojendavate vürtsidega
Kui ka sul on endiselt raske suvetundest loobuda ning jahedat sügist tuppa lasta, siis on see Koogikontori soojendavate vürtside ja suviste põldmarjadega kohupiimakook mõeldud just sulle!

Selles kohupiimakoogi retseptis saavad kokku suvised põldmarjad ning sügisehõngulised kergelt kaneelist ja kardemonist vürtsikad Kreeka pähklid, mis muudavad ühelt aastaajalt teisele ülemineku äärmiselt sujuvaks – ja mis peamine – maitsvaks. Vaieldamatult on aga retsepti staariks Alma traditsiooniline vanillikohupiim, mille aromaatselt vanilline mekk ning traditsiooniliselt teraline konsistents põneva maitsekombinatsiooni tõeliselt ahvatlevaks tervikuks seovad! Eriliselt pehmeks ja kooreseks muudab koogi aga Alma hapukoor.
Vaja läheb:
Põhi:
150 g Digestive küpsiseid
150 g Kreeka pähkleid
75 + 30 g võid
2 sl mett
1 tl kaneeli
1 tl kardemoni
Täidis:
400 g Alma traditsioonilist vanilli kohupiima
100 g Alma hapukoort
4 muna
80 g mett
½ sidrunit
1 sl nisujahu
175 g põldmarju
Katteks:
250 g Alma hapukoort
100 g põldmarju
+ muid meelepäraseid marju
mõned Kreeka pähklid
värsket münti
kaneeli ja kardemoni
Valmistamine:
Sulata 75 g võid ja jäta jahtuma. Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsisemass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ja aseta vorm hetkeks külmkappi.
Haki pähklid väiksemateks tükkideks ja vala pannile. Lisa pannile ka või, mesi, kaneel ja kardemon. Kuumuta pähklisegu keskmisel kuumusel u 8-10 minutit kuni tunned juba röstitud pähkli lõhna. Vala röstitud pähklisegu küpsisepõhjale laiali ja aseta vorm uuesti külma.
Sega kohupiima hulka hapukoor ja vedel mesi. Eralda munakollased -valgetest ja tõsta munavalged hetkeks kõrvale. Munakollased vahusta kohupiimasegu hulka ja lisa ka 1/2 sidruni mahl, umbes 2 tl peenelt riivitud sidrunikoort ja lõpuks ka jahu. Vahusta nüüd ka munavalged tugevaks vahuks ja lisa munavalgevaht ettevaatlikult kohupiimasegu hulka.
Jaota põldmarjad koogipõhjale ühtlase kihina laiali. Suuremad marjad soovitan poolitada. Vala kohupiimasegu koogipõhjale laiali. Küpseta kooki 175 kraadises ahjus 35-40 minutit kuni see on tahenenud. Tõsta siis kook ahjust välja ja lase umbes 30 minutit jahtuda, enne kui vormist eemaldad. Kui kook on jahtunud määri sellele peale hapukoor ja kaunista marjade ning muu ilusaga.
Retsepti autor: Merilin Siimpoeg
Rohkem maitsvaid retsepte Alma traditsioonilise kohupiimaga leiad siit.