Kogusest jätkub 4–5 maiasmokale.

Vaja läheb

600 g Alma traditsioonilist vanilli kohupiima

4 munakollast

1 apelsinikoor

60 g jahu ja veidi jahu sõrnikute ettevalmistuseks

õli praadimiseks

Marjad, moos või hapukoor serveerimiseks

Valmistamine

Klopi munakollased lahti ning lisa neile riivitud apelsinikoor, klopi veelkord läbi. Nüüd lisa vanilli kohupiim ja sega. Kõige viimasena lisa segule jahu ning jäta sõrniku tainas külmkappi umbes 20-30 minutiks ootele.

Nüüd valmista ette sõrnikud: võta kahe lusika vahele väiksem pall ning veereta seda jahu sees. Kui pall on juba jahune, saad seda hõlpsamini käte vahel voolida. Vormi mitte väga paksud pallid, vajuta need veidi lapikuks ning pane jahusele alusele ootele. Kuna sõrnikute praadimisel tuleb olla kiire, siis on hea kui kõik ettevalmistused on tehtud. Vala pannile õli ning kuumus hoia pigem madal. Prae pannil nii kaua kuniks sõrnik on mõlemalt poolt kuldpruun. Serveeri värskete marjade, koduse moosi või hapukoorega!

Retsepti autor: Marjaana Vaher

Rohkem maitsvaid retsepte Alma traditsioonilise kohupiimaga leiad siit.

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid