RETSEPTID | Imeline kukeseeneaeg: 10 viisi, kuidas kukeseentest lihtsaid ja argiseid roogasid valmistada
Kukeseeneaeg on käes! Eriti hästi maitsevad miniatuursed kukeseened, mis on maitsekad ja mõnusalt krõmpsud ja kui keegi neist sotsiaalmeediasse pildi julgeb postitada, on kisa taevani - „miks nii väiksed seened küll ära korjata?!“ Uskuge mind, väiksed kukekad on parimad, tõeline delikatess! Vaata, mida kukeseentest valmistada, rohkem retsepte leiad Oma Maitse Retseptiveebist!
Kukeseened + värsked soolakurgid + keedetud värske kartul tilliga. Ainult selle roa pärast tasub minna seenele, sest kes teab, see teab – suu on üksnes mõttest juba vett täis.

Kukeseened väärivad head hapusaia!

Maitsev rustikaalne pirukas sobib nii pidulauale kui ka argiõhtusse. Võis hautatud porrulauk koos kukeseentega suudavad muljetavaldava maitseetteaste teha.

Sulatatud juustuga supid on omaette klass. Siidised, lihtsad valmistada ja maitsevad nagu peen Prantsuse klassika.

Panniroas saad ära kasutada eelmisest toidukorrast järele jäänud keedetud kartulid.

Tuntud kruubi-hapukurgisupp valmib tavaliselt kondipuljongist ja veise- või sealihast, kuid vahelduseks tasub kaaluda hoopis seenerassolnikut.

Mõte värskelt praetud seentest valminud soojast -salatist paneb suu vett jooksma. Mõeldud, tehtud!

Sama retsepti järgi saad valmistada ka klassikalisema risoto – kasuta risotoriisi (Arborio või Carnaroli) ja jäta leotamise etapp vahele.

Pestost inspireeritud kukeseenemääre toob suhu suviselt tuttava maitse. Praegusel aastaajal saab seda väga edukalt valmistada külmutatud kukeseentest. Serveerige määret ahjus krõbedaks röstitud ciabatta- või hapusaiaviiludel.

Mahemagusas vürtsidega marinaadis jäävad kukeseened ülihead. Paljudes peredes ootavad just need purgikesed mõnd tähtsat pidu.
