Kukeseened + värsked soolakurgid + keedetud värske kartul tilliga. Ainult selle roa pärast tasub minna seenele, sest kes teab, see teab – suu on üksnes mõttest juba vett täis.

Koorene kukeseenekaste

Kukeseened väärivad head hapusaia!

Juustusai kukeseente ja kodujuustuga

Maitsev rustikaalne pirukas sobib nii pidulauale kui ka argiõhtusse. Võis hautatud porrulauk koos kukeseentega suudavad muljetavaldava maitseetteaste teha.

Kukeseenepirukas rukkijahust põhjal

Sulatatud juustuga supid on omaette klass. Siidised, lihtsad valmistada ja maitsevad nagu peen Prantsuse klassika.

Kukeseenesupp kartuli ja sulatatud juustuga

Panniroas saad ära kasutada eelmisest toidukorrast järele jäänud keedetud kartulid.

Ühepanniroog kukeseente, peekoni, kartuli ja sibulaga


Tuntud kruubi-hapukurgisupp valmib tavaliselt kondipuljongist ja veise- või sealihast, kuid vahelduseks tasub kaaluda hoopis seenerassolnikut.

Seenerassolnik

Mõte värskelt praetud seentest valminud soojast -salatist paneb suu vett jooksma. Mõeldud, tehtud!

Soe seenesalat kartuliga

Sama retsepti järgi saad valmistada ka klassikalisema risoto – kasuta risotoriisi (Arborio või Carnaroli) ja jäta leotamise etapp vahele.

Risoto kaera­kruupide, seente ja kõrvitsaga

Pestost inspireeritud kukeseenemääre toob suhu suviselt tuttava maitse. Praegusel aastaajal saab seda väga edukalt valmistada külmutatud kukeseentest. Serveerige määret ahjus krõbedaks röstitud ciabatta- või hapusaiaviiludel.

Kukeseenemääre

Mahemagusas vürtsidega marinaadis jäävad kukeseened ülihead. Paljudes peredes ootavad just need purgikesed mõnd tähtsat pidu.

Marineeritud kukeseened tilliõisikutega