Kõik vajalik ühest kohast

Grillimine pakub rõõmu ja põnevust nii lihasõpradele kui ka taimetoitlastele. Et grillimine õnnestuks, on vaja õigesti ettevalmistatud toorainet. Kes soovib liha, kes vorstikesi või köögivilju – paljud sööjad aga eelistavad, et valik laual oleks mitmekesine ja pakuks kõiki neid võimalusi.

Maximas on saadaval nii toores liha, millele saab ise meelepärased kastmed ja marinaadid valmistada, kui ka juba grillimiseks valmis lihatükid. Maitsete valik on rikkalik ja iga kodukokk saab neile lisada omapoolseid nüansse.

Vaja on õiget varustust – reste, vardaid ja kvaliteetset sütt. Kõik vajalikud grillitarvikud saab osta ühest kohast – ükskõik millisest Maxima kauplusest.

Grillimeistri neli väärtuslikku saladust

  1. Enne grillimist veendu, et grill oleks kuum. Külma toidu panemine külmale grillile muudab ka grilltoidu tulemust. Enne kui asetad liha grillile, peab liha olema saavutanud toatemperatuuri. Nii küpseb see kiiremini ja ühtlaselt.

  2. Ära õlita grilli! Kanna õli hoopis lihale, nii jääb liha mahlasem ja maitseained ei jää grillile kinni.

  3. Lisa lihale kaste vahetult enne liha valmimist. Kui lisad kastme küpsemise ajal, võib liha kõrbema minna ja seest tooreks jääda.

  4. Enne liha serveerimist tuleb 10 minutit oodata. Siis on maitsed lihatükki sisse imbunud ja liha on kõige mahlasem.

Traditsioonilised jaanitoidud minutitega


Jaanipäeva toidulaud on oma mitmekesisuses säilitanud ka aastakümnetepikkuseid traditsioone. Kellele siis ei maitseks näiteks šašlõkk koos rosoljega või mõnus grill-liha lõik koos kartulisalatiga või hoopis vorstikesed koos sünnipäevasalatiga! Maitsev ja tervislik on ka liha koos taimse salatiga – näiteks seavälisfilee sinepi-meemarinaadis koos värskekapsasalatiga viib lausa keele alla!

Grillile võib panna ka köögivilju – olgu siis eraldi toiduna või kuuma salatina. Paprikad ja tomatid, porrud, suvikõrvitsad, mais ja paljud teised köögiviljad pakuvad grillimeistrile lõputult võimalusi.

Möödas on ajad, mil pidupäev tähendas lõputut hakkimist ja nõudepesemist. Maximas on Meistrite Kvaliteedi kaubamärk majakaks, mille juurest leida ajatud lemmikmaitsed ning katta koju jõudes jaanipäevane pidulaud üksnes minutitega.

Hea desserdi saab hetkega värsketest marjadest ja arbuusilõikudest, samuti pakuvad Maxima meistrid erinevaid kooke ja magusaid suupisteid.

Toidu juurde vali õige vein!

Hea toidu kõrvale sobivad hästi erinevad veinid. Õnneks on Maxima veinipäevad vahetult enne jaanipäeva, nii et odava hinna eest saab end jaanijookidega varustada.

Kui koduses veiniriiulis leidub mõni valge vein kergemate toitude ja suupistete juurde, mõni nauditavalt tummisem punane grillprae kõrvale ning mõned seltskondlikku vestlust veelgi mõnusamaks muutvad mullijoogid, on ettevalmistus igati korralik. Loodetavasti käivad ka külalised enne saabumist Maximast läbi! Kes siis ütleks ära võimalusest premium-veine viie või seitsme euroga kaasa haarata!

Maximast ostmine on kiire ja mugav. Aitäh-kaart annab erinevaid soodustusi ning Maxima äpp muudab telefoni ostupuldiks, tänu millele saab vältida jaanipäevaeelseid pikki järjekordi ja säästa sisseoste tehes lisaks rahale ka aega.

Jaanipäeva eel sea sammud Maximasse: siit saad kõik grillimiseks vajaliku, samuti teised pidutoidud ja odava hinnaga kvaliteetsed veinid.

Jaga
Kommentaarid