09.06.2022, 18:26
Marineerimine ja hapendamine: kas naturaalne äädikas on tervislik marinaadiaine?
Naturaalne äädikas, mis kääritatakse puuviljadest ja marjadest, on inimese organismile hea, kuid Eestis enimkasutatud söögiäädika puhul ei ole tegemist mikrobioloogiliselt saadud äädikaga. See on Venemaalt tarnitud naftast ja maagaasist valmistatud keemiatööstuse toodang.

Marinaad
FOTO:
See on siililegi selge, et 30% lauaäädikas on ohtlik toiduaine. Katsed on näidanud, et lauaäädikas mõjub maksale kaks korda kahjulikumalt kui alkohol, soodustades maksatsirroosi teket. Veel väljutab äädikas organismist fosforhappe soolasid ja ülestimuleerib kilpnääret. Aga mis vahet on keemilisel ja naturaalsel äädikal ning kas naturaalne on toitudes tervislikum?