Noorest krõmpsuvast suvikõrvitsast võib tõmmata pikki ribasid, ­mis pastaroas spagettide hulka hõlpsasti ära kaovad. Tomateid lisa värskena, ­aga väga mõnus jääb ka korra ahjus käinud kirsstomat.

Suvikõrvitsapasta

Taljesõbralik pastaroog on pungil köögiviljadest, tõsi, rammusa ­koorese kastme asemel.

Pasta Primavera suitsukanaga

Imehea köögiviljalasanje, kus maitseandjateks toorjuust, tomat ja pune. Serveeri lasanjet värske salatiga.

Köögiviljalasanje

Mida rohkem selles roas pasta osakaalu vähendad ja kapsast-sibulat-küüslauku lisad, seda mõnusam tulemus. Ja tervislikum ka!

Läätsepasta värske kapsa ja chorizo-vorstiga

Pastaroog võib olla ühtviisi nii argine kui ka pisut pidulik, kuid omatehtud pastaga suisa vastupandamatu!

Baklažaanipasta röstitud tomatiga

Krevetisabad küpsevad kiirelt ja ­sulavad otse pannilt tulnuna suus.

Riisinuudliroog ­krevettide, spargli ja paksoi kapsaga

See kooslus on eriti hõrk! Sidruni õrn mekk koos spargli kergusega teeb sellest täieliku gurmeeroa.

Kannelloonid lõhe ja spargliga

Veiseliha, kana, kala, taimsete kotlettide juurde sobivad hästi avokaadonuudlid.

Avokaadonuudlid

Tervislik taimne köögiviljavokk valmib kiirelt, kui köögiviljad kausikestes tükeldatuna ootel. Kasuta vokis köögiviljadele lisaks muna- või riisi­nuudleid. Kes aga soovib, saab lisada ka kana- või veiseliharibasid.

Kiire köögivilja-nuudlivokk

Lehtkapsa kerge blanšeerimine enne pesto valmistamist eemaldab sellelt kerge kibeduse, valminud pesto on hõrk ja sobib peale pastaroogade ka saia- või leivakatteks, supi sisse segamiseks, küpsetatud kala või kana lisandiks jne.

Täisterapasta lehtkapsapestoga