RETSEPTID | Kevadine kõhutäis! 10 köögiviljadest pakatavat pastat argiõhtuks
Kiireks lõuna- või õhtusöögiks valmista lihtne pastaroog, millele lisavad maitset ja tekstuuri kevadised vitamiinirikkad köögiviljad. Rohkem pastaretsepte vaata Oma Maitse Retseptiveebist!

Noorest krõmpsuvast suvikõrvitsast võib tõmmata pikki ribasid, mis pastaroas spagettide hulka hõlpsasti ära kaovad. Tomateid lisa värskena, aga väga mõnus jääb ka korra ahjus käinud kirsstomat.

Taljesõbralik pastaroog on pungil köögiviljadest, tõsi, rammusa koorese kastme asemel.

Imehea köögiviljalasanje, kus maitseandjateks toorjuust, tomat ja pune. Serveeri lasanjet värske salatiga.

Mida rohkem selles roas pasta osakaalu vähendad ja kapsast-sibulat-küüslauku lisad, seda mõnusam tulemus. Ja tervislikum ka!

Pastaroog võib olla ühtviisi nii argine kui ka pisut pidulik, kuid omatehtud pastaga suisa vastupandamatu!

Krevetisabad küpsevad kiirelt ja sulavad otse pannilt tulnuna suus.

See kooslus on eriti hõrk! Sidruni õrn mekk koos spargli kergusega teeb sellest täieliku gurmeeroa.

Veiseliha, kana, kala, taimsete kotlettide juurde sobivad hästi avokaadonuudlid.

Tervislik taimne köögiviljavokk valmib kiirelt, kui köögiviljad kausikestes tükeldatuna ootel. Kasuta vokis köögiviljadele lisaks muna- või riisinuudleid. Kes aga soovib, saab lisada ka kana- või veiseliharibasid.

Lehtkapsa kerge blanšeerimine enne pesto valmistamist eemaldab sellelt kerge kibeduse, valminud pesto on hõrk ja sobib peale pastaroogade ka saia- või leivakatteks, supi sisse segamiseks, küpsetatud kala või kana lisandiks jne.
