„Kahjuks ei saa tänapäevases kaubanduses viia toiduraiskamist nulli. Seis, kuhu meie oleme tänaseks jõudnud, on küll juba väga hea, aga potentsiaali on siiski veel. Arusaadavalt soovib klient saada laia valikut, mida kõike ei osteta ära. Kui valikut vähendada, poleks klienti ja kukuks kokku kogu äriline ökosüsteem, mida üks tänapäevane kaubandus on. Samas ei tähenda see seda, et poleks arendatud välja detailseid digisüsteeme, mis hindaksid kliendi homseid ootusi võimalikult täpselt. Me püüame raisata nii vähe kui võimalik,” räägib Rimi Eesti jätkusuutlikkuse juht Katrin Bats.

Toit, mis müümata jääb, leiab aga suure töö tulemusel enamasti tee heasse kasutusse. Batsi sõnul võtab ligi poole äraviskamisele minevast toidust enda jagada Toidupank: „Meil on täna hea näide ka ühe kohaliku kogukonna kohta, kus meilt võetud söögikõlbmatu toit jõuab lisaks ka kompostiks.”

„Tänapäevane maailm annab võimalusi paljuski saata see „parim enne” tähise kaotanud toit uuele ringile. Kuid mida tahaks rõhutada, on see, et eelkõige tuleb toidukao vähendamise huvides üle vaadata kodused äravisatavad toidukogused, sest uuringute järgi ollakse just seal sellega kõige rohkem hädas. Kodudes ollakse kõige kergekäelisemad toitu ära viskama,” lisab jätkusuutlikkuse juht.

Toiduraiskamisest rääkisid stuudios Rimi Eesti jätkusuutlikuse juht Katrin Bats ja saatejuht, ajakirjanik Martin Hanson.

Kuula järjekordset saadet siit:

Jaga
Kommentaarid