Miks keraamiline grill?
„Keraamiline grill vajab vähem kuumust ja sütt, et saavutada küpsetamiseks vajalikku temperatuuri ning seega jääb liha mahlasem kui gaasigrillil valmistades,” kõneleb Velt. Keraamilises grillis saavad söed küpsetusvalmiks juba 12-15 minutiga erinevalt n-ö ufo stiilis plekkgrillidest. Kamado Joe grillil on mitmeid kasutusvõimalusi – sellel on võimalik toitu grillida, pruunistada ja suitsutada. Seda kõike tänu spetsiaalselt Kamado Joe valmistatud erimaitselistele puidust klotsidele .
Grillil on lihtne küpsetada, sest seda on kerge seadistada ja puhastada (kõrgel temperatuuril puhastab grill end ise). Grilli väljatöötamisel on arvestatud kõikide aspektidega eesmärgil, et grillimine oleks lõbus ja kerge tegevus ning igaüks meist võiks tunda end kui grilli mise suurmeister. Toodet on lihtne komplekteerida ning võtab keskmiselt aega kõigest 10 minutit.
Juba grilli välisilmest aimub eksklusiivset elegantsi, mis annab elava tulega toiduvalmistamisele juurde palju ehedat rõõmu. Pakkudes grillijale võimalust, et toidu valmistamine saab olla lõõgastav ja nauditav protsess.


Ajaloost inspireeritud
Kamado küpsetamismeetod pärineb iidsete aegade Aasiast. Grilli tööpõhimõte on toiminud suhteliselt muutumatuna juba sajandeid: õhk voolab grilli keraamilise korpuse all ja ventilatsiooniavaga kupli kaudu välja, samas kui grillsöe tükid ärkavad suitsu ja kuumuse mõjul ellu. Selline küpsetamismeetod annab toidule rikkaliku ja suitsuse maitse. Olgu küpsetatavaks toiduks liha, kala, köögiviljad, pizza või midagi muud maitsvat. Grillimiseks saab kasutada samaaegselt erinevaid tasapindu. Valiku leiab SIIT .

Kamado Joe tootja on uhke, et nad toetuvad samale iidsele traditsioonile, samas kaasajastades grilli klassikalist stiili võrratu meistritöö, uuenduslike lisatarvikute ja mitmete paindlikkust tagavate küpsetusplaatidega. „Juba alates esimesest küpsetuskorrast oleme teadnud, et Kamado ei ole lihtsalt tavaline grill – toidu valmistamine Kamadoga on eluviis,” lisab Velt, kes tugineb enda kogemusele.

Innovaatilised edudetailid
„Grillimisentusiastid ootavad alati paremaid lahendusi, paremat lihalõiku ja paremat kokka. Seepärast otsustasime luua parema grilli ja kasutajakogemuse. Võtsime ühe teise USA konkureeriva keraamilise grilli algosadeks lahti, analüüsisime iga detaili ning seadsime kahtluse alla grillide konstruktsioonid. Seejärel palkasime valdkonna parimad konstruktorid, ehitasime sadu prototüüpe ja mõtlesime välja täiesti uued tehnilised lahendused, et luua enneolematult toimiv grill,” räägib tootja.

Esimestena töötati välja multifunktsionaalne küpsetussüsteem Divide & Conquer®, mis võimaldab mitmetasandiliste poolikute grillrestide abil grillida erinevaid toiduained samal ajal, kuid erineval moel ja temperatuuril. Tulemuseks on täiuslik ja detailideni viimistletud eine, mis valmib ühekorraga. Võimaldades nii juurvilju, kui ka kiiremini valmivaid lihatükke samaaegselt küpsetada.

Grilli kinnituspoldid on roostevabast terasest ja konstrueeritud murdumatute kinnitustega. Grilli kuplile loodi ülemine ventilatsiooniava Kontrol Tower, mis on ilmastikukindel ning püsib täpselt kokkaja määratud asendis.
Loetelu võib jätkata sellega, et kuplis võeti kasutusele revolutsiooniline vastukaaluga hing Air Lift, mis on võimas, kuid samas kerge nagu udusulg. Leiutati ka uut tüüpi sulgur ja klaaskiust tihend – paremat tihendit ega väiksema hooldusvajadusega elemente ei leia grilliomanik kusagilt.
Grillidel on töökindel ratastel liikuv malmist alusraam ja patenditud väljatõmmatav tuhasahtel grilli lihtsamaks puhastamiseks. See funktsioon puudub eranditult kõigil teistel keraamilistel grillidel.

Iga Joe süda on süsi, suitsetamispuit ja tulehakatus

Suuretükilise grillsöe on valmistanud Argentina käsitöölised. Süsi erineb oluliselt teistest sarnastest toodetest suuremate tükkide poolest, mis annavad parema ehk pikema põlemisaja, maitse ja suitsu.
Koostöös Argentina söemeistritega on välja töötatud eksklusiivne segu kolmest lehtpuust, mis on oma tiheduse poolest nii kuulsad, et kohalikud nimetavad neid kirvelõhkujateks. Traditsioonilistes väliahjudes põletatud puidust saadud looduslik süsi põleb kauem, puhtamalt ja paremini kui ükski teine turul saadaval olev grillsüsi. Unustamatu toiduvalmistamise elamuse Kamado Joe’ga tagavad tuli ja suits, mille annavad kokku grillsüsi, puidulaastud ja õige tulehakatus.

Naudi sõpradega koosoldud aega koos Kamado Joe’ga - meis kõigis on veidike Joe’d.

Sära oma Kamado Joe’ga!

VeltEkspert salong ja E-pood Tallinnas Kamado Joe ametlik esindaja.

Pärnu mnt 139E/11. Tel 5899 9214.

Jaga
Kommentaarid