Paiselehed ilmuvad välja aprilli lõpus või mai alguses. Vars on püstine, sirge ning selle otsa moodustub kollane õis, mis paljuski meenutab võilille. Õisi saab kasutada veini valmistamiseks või siirupi tegemiseks, sarnaselt võililleõitega. Taime lehti aga pärast töötlemist soola aseainena. Mahlakaid õievarred meenutavad aga maitselt ja konsistentsilt sparglit, mistõttu sobivad väga eripalgeliste roogade juurde. Nii salatitesse kui ka näiteks praetud muna kõrvale.

Paiselehed munaga

Vaja läheb:

2 muna

sinki

paiselehe õievarsi

soola/pipart

Valmistamine: Kõigepealt mine õue ja korja peotäis paiselehe õievarsi. Eemalda neilt õied ning pane varred mõneks minutiks keema. Seejärel lõika viiludeks sink ning pane pannile. Oota, kuni rasv hakkab eralduma ning lisa paar muna. Kui muna on enam vähem hüübinud, võta tulelt ning lisa kõrvale paiselehevarred. Head isu!