26.04.2022, 14:23
Tšillit sööma! Just see aine äratab tulipipart süües üles õnnehormoonid, leevendab stressi ja isegi peavalu
(2)Selge on see, et terav ja põletav tšilli ei sobi kõigile ja koguse määramisel tuleb lähtuda ikka individuaalsest sobivusest. Üldiselt aitab tulisuse talumisele tublisti kaasa harjutamine. Aine nimega kapsaitsiin aktiviseerib keele valuretseptorid ning aju hakkab tootma valuleevendavaid ühendeid. Ja ärgem unustagem, et tšilli söömine vabastab õnnehormoone ja vähendab stressi.

FOTO:
Tšilli eest tuleb meil tänada Christoph Kolumbust, kuna just tema tõi tšilli 15. sajandi lõpus endaga Euroopasse kaasa. Tšillit peetakse üheks parimaks looduslikuks ravimiks maailmas, aga mille pärast ta nii valusalt kõrvetab?