Valmista ise hõrk tomatikaste ja haara poest pakk tortiljasid, säti sinna peale see sama kaste ja meelepärased lisandid. 10-minuti pitsa ongi valmis!



Lehttainapõhjal pitsale võid lisada just neid lisandeid, mis sulle enim meeldivad!


Mini-seenepitsad

Naudi neid seenepitsasid hiliseks hommikusöögiks või kergeks põnevaks eelroaks koos värske salatiga. Valmista suupisted peekoniga või ilma.





Kui tahad aga päris-asja ja sul on rohkem aega köögis madistada, valmista pitsatainas ise!

Pitsapõhi

2,5 dl vett
5,5–6 dl jahu
1 pakk kuivpärmi
2 sl suhkrut
3 sl oliiviõli
2 tl soola


Segage omavahel jahu, pärm, suhkur ja sool. Lisage soe vesi (kuivpärmi puhul peaks vesi olema soojem kui presspärmi puhul). Sõtkuge tainas ühtlaseks. Viimasena lisage õli ja sõtkuge veel, kuni tainas tuleb ilusti kausi küljest lahti. Vormige tainas palliks, pange kaussi ja katke see rätiku või toidukilega. Jätke sooja kohta seisma, kuni tainas on kerkinud vähemalt kahekordseks.
Kui soovite pitsataina eelmisel päeval valmis teha, katke kauss toidukilega ja laske üle öö külmkapis kerkida. Paar tundi enne pitsategu võtke tainas külmikust välja, et see jõuaks toatemperatuurini soojeneda.

Kõrvitsa-peekonipitsa sinihallitusjuustuga


Itaaliapärane pitsapirukas

Väheke teistmoodi õhukesel pitsapõhjal küpsetis, kus itaaliapärane peekon pancetta hõrku maitseelamust lausa kaunistab! Selles retseptis on põhjas kasutatud kodujuustu.



Suvikõrvitsapitsa

Tervislikum alternatiiv tavalisele pärmiga valmistatud pitsatainale — pähkline lillkapsapõhi!


Peedipitsa pestoga

Tervislik, maitsev ja veel üliisuäratava väljanägemisega!



Jaga
Kommentaarid