Maxima liitus Toidupanga regulaarsete annetajate ringiga mullu novembris, jaanuari lõpu seisuga annetas Toidupangale juba 21 Maxima kauplust 83-st. Lähinädalail liitub n-ö teise laienemise laine raames veel 26 kauplust. Paari kuu jooksul kasvab Eesti peredele igal nädalal toitu annetavate Maxima kaupluste arv 54-ni.

„Toidu raiskamine on väga suur probleem kogu maailmas, tänapäeval pole enam ühtegi jaeketti, kes ei mõtleks oma ökoloogilise jalajälje vähendamisele. Nii ka meie. Koostöö Toidupangaga on samm õiges suunas — võimaldades meilgi vähendada iganädalast toidukao hulka,“ lisas Volkas. Ettevõte otsib võimalusi, et liita Toidupanga annetajate ringiga ka oma logistikakeskus ja tootmine.

Eesti Toidupanga tegevjuhi Piet Boerefijni sõnul annetasid Maxima kauplused eelmise aasta novembri keskpaigast kuni aasta lõpuni 31 400 kilo toiduaineid, millega Toidupangal oli võimalik aidata 3000 peret. „See on meie jaoks suur abi — koroona ja kiire energiahinna tõusu tõttu vajab toiduabi järjest rohkem inimesi,“ sõnas Boerefijn. Üle Eesti saavad praegu Toidupanga kaudu toiduabi ligikaudu 14 000 inimest nädalas.

Esimestel kuudel on Maxima annetanud Toidupangale selliseid igapäevaseid toiduaineid nagu sai-leib ning teised pagaritooted, värske puu- ja juurvili, kuivained, aga ka liha-, kala- ja piimatooted, maiustused ning pähklid. Väikesel määral on Toidupangale tehtud annetuste nimekirja jõudnud ka tööstuskaupa, nagu lambipirnid, pesu ja köögitarbed.

Eestis visatakse igal aastal ära umbes 84 000 tonni toidujäätmeid, neist 34 000 tonni tuleb kodumajapidamisest ja 20 000 tonni kaubandusest. Toidujäätmed on suuruselt kolmandad CO2 heitgaaside tekitajad maailmas. Igal aastal läheb maailmas kogu ahela lõikes raisku ligi 30% inimeste tarbeks toodetud toidust. Praegu suudetakse päästa sellest vaid veerand.

Praegu teeb Maxima Toidupangaga koostööd 17 Eesti linnas. Nende hulgas on Tallinn, Tartu, Pärnu, Jõgeva, Haapsalu, Põltsamaa, Viljandi, Võru ja Valga. Maxima on Baltikumi suurim jaekaubandusettevõte, mis tegutseb Eestis 2001. aastast. Igapäevaselt teenindavad ettevõtte siinsed kauplused keskmiselt 140 000 inimest. " border="0" width="1" height="1">

Jaga
Kommentaarid