Kui olid tomatiuputuse ajal usin, võid nüüd rõõmu tunda, et maitsev ja odav kaste on kohe võtta! Serveeri kastet koos täisteraspagettidega või kasuta hakkliharoogades. Sobib ka kana- ja kalaroogade hautamiseks.

Kui sul kapparid niisama külmkapis oma aega ei oota, jäta need üldse kartulipudrust välja. Võid putru teha topeltkoguse, nii saad järgmisel päeval ülejääkidest mõnusad kotletid vormida.

Kui kartulipudrule lisada juustu, siis pärast praadimist sulavad pätsikesed suus. Kõrvale paku värsket salatit või miks mitte kodust letšot!

Hakklihast hautised valmivad peaaegu sama kärmelt kui kotletid. Värskete köögiviljade puhtad maitsed ja suured mahlakad värske rosmariiniga maitsestatud hakklihatükid meeldivad ka väikestele, ­kes alles näputoitu söövad. Parima tulemuse saad, kui hautad toidu valmis malmpotis. Muuseas, paljudes poodides on saadaval ka maheveisehakkliha, mis on tihti soodushinnaga ning vaid mõned sendid kallim, kui tavaline hakkliha. Sageli jääb maheveisehakkliha poelettidele vedelema ja seepärast tasub alati aeguvate toodete letti külastada. Võib juhtuda, et leiad maheveisehakkliha veel soodsama hinnaga ja saad seda sügavkülmas hoiustada.

Kui käisid suvel seenel, on keset talve eriti mugav kukeseened sügavkülmast välja võtta ja kastmesse panna. Kui kukeseeni pole, on ka sobivad ka taskukohased šampinjonid ning et rooga veel soodsamaks teha, võid vahukoore asemel kasutada mitu korda odavamat kohvikoort. Lisa suts rohkem jahu ning keeda kokku.

Kui tuli takus ja tõesti pole aega süüa vaaritada, siis ulatab abikäe see roog. Tervislik, toitev ja odav ka veel pealekauba!

Mahlane sisu ja eriti krõbe pealiskiht moodustavad omavahel tõelise ahvatluse. Seda imemaitsvat pirukat on nii kerge teha!

Sibula-küüslaugu-loorberi kuumutamine õlis toob maitsed esile. Nii lood supile hea baasi, mille peale on juba väga lihtne maitsvat rooga ehitada. Pane sisse täpselt neid juurikaid, mis sinu sügavkülmas leiduvad, ning argiõhtu supike valmib vaid 20 minutiga.

Mõnusalt tummine ja samas nii siidine ja kerge! Muide, ühe portsjoni hinnaks kujuneb umbes 50 senti.

Eelnevalt vähem soolaseks leotatud soolaheeringa fileed sobivad pannil praadimiseks. Võid kasutada ka räimefileed!

Ilus roosa makaroniroog, mis maitseb ka neile, kes alguses võib-olla peedi peale nina kirtsutaksid. Mooniseemned annavad natuke krõmpsu. Soovi korral võib jätta sisse ka pisikesi peeditükke.