RETSEPTID | Kuidas teha maailma parimat pühadepasteeti? Seitse erinevat võimalust selle klassikalise jõululaualisandi valmistamiseks
Enne jõulupühi võta ette kodune pasteeditegu, võib juhtuda, et kõnnid edaspidi poeriiulitel müüdavatest määretest suure kaarega mööda! Oma Maitse Retseptiveebist leiad mitmeid pasteediretsepte, vali vaid oma lemmik!
Sõmer maksapasteet veiniželeega
Autor: Kärri Jürisson

Vaata retsepti Retseptiveebist!
Kanamaksapasteet portveiniga
Autor: Dagris Punder
Kui klassikaline pasteeditegu võtab omajagu aega, siis kanamaksast tehtud pasteet valmib märksa kiiremini ja lihtsamalt. Peolauale saab pasteediga valmistada erinevat liiki suupisteid, oleneb mis lisanditega see paari panna.

Vaata retsepti Retseptiveebist!
Kanamaksapasteet rosmariini ja pähklitega
Autor: Mari-Liis Ilover
Kontrastide võlu! Pasteedi siidine struktuur saab krõmpsu pähklitest ja mahe mekk särtsu rosmariinist.

Vaata retsepti Retseptiveebist!
Veisemaksapasteet
Autor: Rita Osa
Tee jõuludeks klassikaline lihakas veisemaksapasteet. Uudselt õhetava maitse annavad pasteedile Sichuani pipar ja salvei.

Vaata retsepti Retseptiveebist!
Veisemaksapasteet tüümiani ja kadakamarjadega
Autor: Mari-Liis Ilover
Klassikalise veisemaksast tehtud pasteedi pehmuse ja hea maitse saladus peitub rasvasema sealiha kasutamises.

Vaata retsepti Retseptiveebist!
Ahju-pâté
Autor: Tuuli Mathisen
Ahju-pâté – Prantsuse köögist näpatud klassik – on oma maitsekülluse ning mõnusalt tükilise struktuuriga väike luksus pasteetide maailmas. Algselt pigem talupojatoiduna tuntud pâté on nüüdseks endale kindla koha sisse seadnud pigem pühadetoitude nimistus.

Vaata retsepti Retseptiveebist!
Veisemaksapasteet toorsuitsupeekoniga
Autor: Lia Virkus
Maitseb hea nii soojalt kui ka külmalt.

Vaata retsepti Retseptiveebist!