Mari-Liis Ilover teab, mida ja kuidas teha, et traditsiooniline jõulupraad kindla peale õnnestuks. Vaata tema nippe ja nõkse kana, pardi, lõhe, seaprae ja lambakintsu valmistamiseks.

Tuuli Mathisen aga aitab pikka ootamise aega maitsvalt mööda saata. Advendiaja edenedes võiks vaikselt jälle jõululaua klassikutest repertuaari läbi käia ning mõne uue idee ka sellel jõuluhooajal lisada. Lisaks teab Tuuli jagada ka hulgaliselt põnevaid ideid, mida mandariinidest valmistada.

Aga kui liha ei tahagi? Kadri Valsberg on pannud kokku rikkaliku jõulumenüü, mis ei tekita rasket ülesöömise tunnet.

Merilin Siimpoeg on kokku pannud eriti lihtsa vaevaga valmivad pidulikud jõulukoogid. Neile maiasmokkadele, kel kõht silmini head-paremat juba täis, aga magusale ikka natuke veel ruumi on, pakub Tuuli Mathisen kergemaid jõulumagustoite siidiste kreemide ja värskete puuviljatarretistega.

Nüüd, kui kõht on korralikult head-paremat täis, on aeg end ajakirjaga mõnusasti kerra kerida ning rahulikus meeleolus sukelduda meie pikematesse mõtisklustesse.

Joogaõpetaja Annika Allikmäe võtab kokku intelligentse söömise põhitõed: “Ära söö ühtegi asja, mis sulle ei maitse!” ning jagab kamaluga häid mõtteid, kuidas aastat rahutundega lõpetada ja uut hea emotsiooniga alustada. “Sinu käes on kaamera — su fookus — ja täpselt sellest, mis kaamerasse satub, moodustub kogu su elu.”

Neile, keda päriselt huvitab, milliseid erinevaid lisaaineid meie toidu sees kasutatakse, jagab suurepärast nõu Fuudish. Nemad näitavad ette, millised märksõnad toidupakenditel peaksid sind valvsaks tegema ning räägivad lihtsas ja arusaadavas keeles lahti, miks neid väikseid silte nii hoolega lugema peaks. “Me ei saa panna kogu vastutust oma tervise eest tootjate peale,” ütleb Marianne Grechko.

Läheme külla sepp Alvar Heiste perele. Kuidas kulgeb käsitööliste elu koroonatingimustes? Taastumisest ja taastamisest, tundraskäikudest ja leivaküpsetamisest jätkub nende hubases köögis juttu kauemakski. Loe:

Toitumisterapeut Külli Holsting aga selgitab, mis muutub kehas, kui hakkad sööma taimetoitu? Tema soovitab toidulisandite asemel kiigata hoopis taimetoidu poole.

Leia Oma Maitse detsembrinumber poelettidelt, telli endale koju SIIT ja kogu ajakirja saad korraga läbi lugeda SIIT.