Kiluleivad

Selleks, et kiluleib ikka korralikult üles pildistatud saaks ja Instagramis viisakalt südameid koguks, vaata üle ka meie praktiline õppevideo: VIDEO | Vaata, kuidas kiluvõileivast ja tordist sotsiaalmeediat hullutavaid pilte teha


Kilu sobib suurepäraselt ka tordi sisse. See kodujuustu ja hernekreemiga tort võtab küll kõikidel külalistel suud ammuli. Pisut llihtsama, aga maitse poolest vägagi võrdväärse kilutordi leiad siit.

Võileivatort kiluga

Või siis hoopis räimevorm — kerge ja kasulik, maitse lahe ja mahe. Ettevalmistused saavad tehtud vaid 5 minutiga ja ahjus küpseb vorm vaevata. Tõeline mugavustoit.

Ükski klassikaline pikalaua­menüü Eesti moodi ei oleks täiuslik, kui seal ei oleks oma koha leidnud heeringas: teki all, marineeritult, rollmopsikestena, vahel töllerdab ta seal süldina või segatuna rosoljesse või kasukasse. Kui aga pidupäev läbi, siis saab heeringast valmistada veel nii mõndagi head. Seda teeme me kõik: mõnusat soolakat hapukoorekastet soolaheeringa ja värske kartuli kõrvale, mõnes külas on veel au sees teha heeringavormi, heeringakastet või ka heeringasuppi.. Seekord pakume pisut edevamaid ampse: soolaheeringa ja vürtsi­kilu tartar sügavkülmu­tatud munakollasega ja sojamarinaadis heeringas ingveri ja tšilliga


Kartulist ei saa üle ega ümber ja millal siis veel mulgiputru aukohale tõsta kui mitte homme! Pisut pidulikumalt saab mulgiputru serveerida näiteks kroketite näol.


Lihahimulistele aga võiks lauale panna marineeritud sealiha, tomatikastmega veisekeele või hoopis ühe korraliku lihaprae. Vaata: 7 imelist eesti rooga.

Marineeritud sealiha


Koogid olgu seekord rukkijahused, sest mis see muu ikka kodumaa hõngu paremini magusalaual edasi anda suudab.

Kausikook rukkibiskviidi ja mustikatega on peolaua tõeline ehe! Kausikooke saad valmistada nii portsjonmagustoitudena eraldi pokaalidesse kui ühte suurde kaussi. Serveerides tuleks tõsta suurema lusikaga põhjast ülespoole, nii et iga sööja saab oma taldrikusse kõik kihid. Retsept: kausikook rullbiskviidi ja mustikatega

Kausikook rukkibiskviidi ja mustikatega

Šokolaadisõbrad saavad rõõmus tunda ülimalt luksuslikust õndsusest - tummise šokolaadikoogi muudab täistera-rukkijahu eriti sügavamaitseliseks. Vaata retsepti: Šokolaadi-rukkikook

Šokolaadi-rukkikook


Kodune ja igapäevane leib ­maitseb magusalt. Kui määrid soojale ­leivakäärule värsket võid, kosutab see tühjaks kulutatud keha ­kiiresti. Magustoiduna pakub leib meile pidulikult erilist elamust, mida me ­põhjamaa köögina võiksime palju enam esile upitada. Vaata leivaga magustoiduretsepte!

Trühvlid

Ja mis pidu see ilma kamata olla saab? Ega saagi, eks! Vaata magustoite, milles peaosa mängib meie oma armas kama. Kas teadsid, et kama sobib nii hästi ka makroonide sisse?

Mustikatega kamavaht


Keedutainast tuuletaskuid on lihtne teha ja need pole ka nii rasvased kui mis tahes muu tainast kunsttükk. Leivakreem jogurti ja kaneeliga - head leivakreemi peab teha oskama. Kaua sa seda panna cotta’t ikka sööd! Ja muidugi see imeline mustika-kohupiimatort! Vaata retsepte:

Mustika-kohupiimatort