Grillmeister Allar Oeselg õpetab: maailma lihtsaim šašlõkiretsept vajab ainult kaht koostisosa
(13)Tema lemmiku šašlõkiretsepti jaoks vajad kaht komponenti: sibulat ja liha. Maitsesta soola ja vürtsidega. “Ühe ööpäeva hoiad külmikus, on maitsev, kaks ööpäeva hoiad, saab veel maitsvam, kolm ööpäeva hoiad, siis saab see liha kõige maitsvam,” õpetab ta. Siia võid panna äädikat, aga sibulal on eeterlikke õlisid nii palju, et jääb mulje, nagu äädikas oleks juurde pandud, aga tegelikult pole üldse vaja. Liha on isegi happeline,” selgitab Oeselg.
Aga kui keegi siiski soovib marinaadile äädikat lisada, ei näe kokk selles midagi halba. “Minu meelest ei kuiva liha ära, kui äädikat panna. Mõni arvab teistmoodi, aga minu meelest ei kuiva.”
Grillile ei sobi tema hinnangul fileed, kus on vähe rasva. “Nemad ei ole grilli peal oma eksistentsi õigustanud ja andnud tagasi seda maitset, mida ma oleks eeldanud. Pigem liha või kala võiks olla läbi kasvanud, rasva võiks olla, siis jääb mahlasem. Mulle tundub, et rasvane osa võtab suitsumaitset ka paremini juurde,” räägib ta.
Kuula Allari täpsemaid juhiseid ja grillinippe Toidujuttude podcastist! ja leia Oma Maitse eriväljaanne GRILL poelettidelt!