Koostisosad:
350g nisujahu
1tl soodat
0,25tl küpsetuspulbrit
1tl vaniljesuhkrut
30g kakaod
0,25tl soola
200g suhkrut
150ml õli
150ml sooja kohvi
150ml sooja vett
Soovi korral
100g tumedaid šokolaadinööpe

Glasuur:
60ml taimset piima
200g tumedat šokolaadi

Valmistamine:
Sega kõik kuivained kokku. Lisa õli, kohvi ja vesi. Lõpuks lisa ka šokolaadinööbid. Sega kõik kokku ja kalla küpsetuspaberiga kaetud 24 cm küpsetusvormi. Küpseta 25 minutit 180 kraadi juures. Lase täielikult jahtuda. Glasuuri jaoks sulata vesivannil tume šokolaad taimse piimaga. Sega glasuur ühtlaseks ja lisa koogi peale. Soovi korral kaunista kook röstitud mandlilaastudega. Naudi tassi tee või kohviga.

Külmutatud maasikatort

Koostisosad
24 tk Oreo küpsiseid või Vegan Bakery Cookies´n Cream küpsiseid
4 spl vedelat kookosõli
2 purki kookoskreemi tahket osa
0,5 tassi maitsestamata kookos-soja-või kaerajogurtit
7 või rohkem tassi maasikaid
2 spl suhkrut, vahtrasiirupit,steviat vms magustajat
kaunistuseks sulatatud šokolaadi, maasikaid vms

Valmistamine:
Küpsisepõhja jaoks purusta küpsised köögikombainis või käsitsi, asetades küpsised kilekotti ja taignarulliga katki rullides. Lisa juurde kookosõli, et segu muutuks ühtlaseks tihkeks taignaks. Suru küpsisepuru 24cm lahtikäiva koogivormi põhja ühtlaselt laiali. Pane vorm sügavkülma, kuniks valmistad kreemi. Selleks blenderda lihtsalt kokku ülejäänud koostisosad. Lisa soovi korral veelgi rohkem maasikaid või magustajat vastavalt oma maitse-eelistusele. Kalla segu küpsisepõhjale ja silu pealt ühtlaseks. Aseta koogivorm üleöö sügavkülma. Tunnike enne serveerimist võta kook sügavkülmast ja aseta tavakülma. Kui soovid jäätisemat tekstuuri, võid kooki ka veidi vähem aega tavakülmas hoida. Kaunista maasikate, sulašokolaadi või muu meelepärasega.

Šokolaaditort

Koostisosad:
1 klaas maapähkleid
1 klaas kookoshelbeid
1 klaas kaerahelbeid
1 banaan
1 purk kookospiima
200 g tumedat šokolaadi
3 spl vahtra- või agaavisiirupit
1tl sidrunimahla
2 spl maapähklivõid
Kaunistuseks marjad, kookoshelbed, müsli vms

Valmistamine:
Lisa blenderisse kaerahelbed, kookoshelbed ja maapähklid. Blenderda kuni saad ühtlase puru. Purusta banaan kahvliga, sega see blenderdatud puruga. Suru saadud mass klaasist koogivormi põhja ühtlaselt laiali, lükates ka äärtele koogitainast. Vala potti kookospiim, murra sisse šokolaad. Lase keskmisel kuumusel šokolaadil sulada, sega ühtlaseks, lisa siirup, maapähklivõi ja sidrunimahl. Sega ühtlaseks. Kalla saadud segu koogivormile, kaunista marjade, müslihelveste vm meelepärasega. Lase koogil paar tundi sügavkülmas taheneda. Naudi!

Marjatort

Biskviit

300g nisujahu
150g suhkrut
2tl küpsetuspulbrit
100ml õli
300ml taimset piima
1tl õunaäädikat

Marjakreem

400g kaeravahukoort
150g vaarikaid
1spl tuhksuhkrut

Toormoos

100g vaarikaid
1spl suhkrut

Kaunistuseks omal valikul värskeid marju

Pane ahi sooja 180 kraadi juurde. Kaalu välja jahu ja muud kuivad koogi koostisosad. Mõõda välja vedelikud eraldi kaussi. Sega märjad ja kuivad koostisosad eraldi kaussides. Pane 26cm diameetriga vormi küpsetuspaber. Kui ahi on soe, sega märjad ja kuivad koostisosad kokku ja vala taigen vormi. Küpseta 20 minutit.

Valmista vaarikatest toormoos. Vahusta kokku vaarikad, tuhksuhkur ja kaeravahukoor. Lase biskviidil jahtuda. Lõika biskviit kaheks kihiks, määri moos alumisele biskviidikihile. Seejärel natuke marjakreemi. Pane teine kiht biskviiti peale ja kata näiteks pritskotti kasutades kogu kook ülejäänud kreemiga. Kaunista vabalt valitud värskete marjadega.