Aasta lemmikvilja valimisel hindab lisaks rahvale vilju ka auväärne žürii, kuhu kuuluvad toidublogija Mari-Liis Ilover, toitumisterapeut Külli Holsting ja treener Mihkel Vabrit. Järgmiste nädalate jooksul jagavad žüriiliikmed oma lemmikretsepte ning soovitusi, kuidas kevadel rohkem liikuda ja paremini toituda.

Kiire ja kerge marjajäätis

Kevadel tahaks süüa midagi värsket ja vitamiinirikast, eriti pärast suuri pühi, mil sai rammusate munade ja kohupiimaroogadega pisut liialdatud. Külmutatud marjadest kokku suristatud täiesti taimne marjajäätis on just selline – pakub maitsemeeltele naudingut, kuid jätab enesetunde mõnusalt kergeks.

Kahele maiustajale läheb vaja:

200 g Härmavilja külmutatud mustikate ja vaarikate segu
3 sl kreemist paksu kookospiima
2 sl vedelat mett või siirupit (vahtra-, agaavi- või mõni muu siirup, mis kodus käepärast)

Tõsta külmunud marjad köögikombaini või blenderisse, lisa kookospiim ja mesi või siirup. Töötle masinaga täiesti ühtlaseks ja kreemjaks. Mahlast sorbetti meenutavat marjajäätist sobivad kaunistama ja täiendama näiteks hakitud pähklid või küpsisepuru. Naudi kohe ning unista samal ajal suvepäikesest ja supelrannast!

Ära unusta anda oma häält aasta lemmikvilja valimisel kuni 18. aprillini SIIN. Kõikide hääletajate vahel loositakse igal nädalal välja mitmeid maitsvaid auhindu ja peaauhinnana lausa 2500 eurot!


Jaga
Kommentaarid