Lihtne ja maitsev roog, mida on hea hommikusöögiks valmistada.

Vaja läheb:

3 spl õli
1 sibul
200 g tofut
1/3 tl musta soola
1/2 tl kurkumit
1/3 tl suitsupaprikapulbrit
2 tl maitsepärmi
tomateid soovi järgi
1/4 tassi magustamata sojapiima
maitse järgi pipart

VALMISTAMINE:

Kuumuta pannil õli. Tükelda sibul ja praadi sibulat õlis. Lisa käte vahel purustatud tofu pannile ja prae natuke aega. Lisa tofule maitseained ja prae veel natuke. Lisa tomatid ja prae.
Lisa sojapiim ja pipar ja prae. Serveeri kohe.

VÖNERIGA TÄIDETUD AHJUKARTULID

Vöneri ja köögiviljadega täidetud küpsetatud kartul sobib nii argipäevaks kui ka peolauale!

Vaja läheb:

kartulid 900 g kartuleid
1 pakk Vönerit
2 spl taimeõli
1 tl jämedat meresoola
115 g taimset rasvainet
1 hakitud sibul
1 hakitud paprika
sool, pipar maitse järgi

VALMISTAMINE:

Pese kartulid. Torka kartulitesse kahvliga augud ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri kartulid õliga ja puista peale meresoola. Küpseta 185 kraadises ahjus 1 tund või kuni kartul on pehme.
Sulata margariin pannil, lisa hakitud sibul ning prae klaasjaks, seejärel lisa paprika ja Vöner. Prae madalal kuumusel 8-10 minutit.
Poolita kartulid pikisuunas. Tõsta kartulite sisu eraldi kaussi tekitades igast kartuli poolest väike korvike.
Sega Vöneri, paprika ja sibula segu kausis kartulimassiga läbi ja maitsesta soola ning pipraga. Tõsta tekkinud segu kartulikorvikestesse. Soojenda ahi 200 kraadini. Küpsetata täidetud kartuleid ahjus 10 minutit.

SIDRUNI-TOORJUUSTU KOOK

Tõeline maitseplahvatus!

Vaja läheb:

2 purki täisrasvast kookospiima
450g india pähkleid
300g taimsed küpsised
100 ml vahtrasiirup
1 spl külma vett
2 spl oliiviõli
5 sidrunit

VALMISTAMINE

Aseta kookospiimad külmkappi, et kookosrasv eralduks. Aseta india pähklid kaussi ning vala neile peale keevat vett nii, et pähklid oleks kaetud. Jäta vähemalt tunniks ajaks seisma, et pähklid pehmeneksid.
Valmista koogipõhi. Purusta küpsised köögikombainis koos 2spl vahtrasiirupi, 2spl oliiviõli ning 1spl külma veega. Töötle segu köögikombainis, kuni kõik tükid on kadunud ning segu hakkab kokku. Suru küpsisesegu 23cm diameetriga lahtikäiva koogivormi põhja.
Kurna india pähklid ja pane nad blenderisse koos nelja sidruni riivitud koore ja välja pigistatud mahlaga. Lisa ka ülejäänud vahtrasiirup. Kraabi purkidest eraldunud paks kookoskreem ja lisa india pähklite juurde blenderisse. Töötle segu, kuni see on täielikult siidine ja kreemjas.
Vala pähklisegu koogipõhjale ja raputa õrnalt, et “toorjuustusegu” jääks põhja peal tasane. Aseta kook sügavkülma vähemalt kaheks tunniks, kuni see on tahenenud.
Eemalda juustukook sügavkülmast ning hoia enne serveerimist 20min toatemperatuuril. Senikaua koori viimane sidrun ning lõika koorest 1mm paksused ribad. Eemalda ettevaatlikult koogivorm ning kaunista juustukook sidruniribadega.