1. Väikesed lapsed on väga abivalmis tegelased köögis! Ära aja neid eemale, vaid võta see aeg ja kaasa neid köögimaailma. Nõnda tekitab neile maast madalast huvi kokkamise vastu.

2. Alusta lihtsatest asjadest! Esmasteks kokkamisteks vali midagi kerget, et lapsel ei kaoks ära motivatsioon. Las söök valmib kiirelt ja ei nõua palju koostisosasid. Lapsel peab tekkima isetegemise rõõm, see viib juba järgmiste kokkamisteni.

3. See on okei, et kõik on segamini! Ära nõua lapsega kokates puhtust, las mudilane katsetab, mäkerdab ja koristage pärast kokkamist koos kogu segadus ära.

4. Lase lapsel ise hakkida! Tutvusta lapsele varakult, mis on hakkimine ja kuidas seda turvaliselt teha. Õpeta teda nuga kasutama. Alguses tuleb küll jälgida, aga ohutu hakkimine saab lapsele kiiresti selgeks.

5. Lase lapsel ise valida toiduained/toit, mida kokata! Näita lapsele pilte, et mida võiks kokata ja tee väike sissejuhatus. Ise valimine on lapsele väga oluline!

6. Suuremaid lapsi julgusta toitu ise maitsestama. Ära jää retseptidesse kinni, eriti maitsete osas. Nii tekib lapsel fantaasia ja köögis võib hakata ilmuma imetabaseid uusi retsepte, mille peale meie suured ise ei tulegi.

7. Las laps katab ise laua. Saate mängida koos, et olete nüüd kohvikus ja just valminud toit on teie menüüs just kõige värskem leiutis.

Laste lemmikud mõmmipannkoogid


Kogus: 10+ pannkoogikest

1 muna

4 dl hapupiima

200g jahu

1 kuhjaga tl küpsetuspulbrit

2 sl agaavisiirupit

soola

praadimiseks kookosõli

Blenderda kõik koostisosad blenderis ühtlaseks ja küpseta pisikesi pannkooke.