Allpool leiad kõik näidustused, mille puhul sellest imelisest värskendavast teest abi on.

Põletikud
Allergiad
Suurepooriline nahk
Kotid silmade all
Hingamisteede haigused
Peavalud
Hambavalud
Kõhuvalud
Gaasid kõhus
Aeglane seedimine
Ärritunud soole sündroom
Iiveldus
Liigne magusaisu
Ülesöömine
Stress
Neuroos
Keskendumisraskused

Muide, kas teadsid, et Victoria Beckham ütles piparmünditee kohta kunagi, et see on uus šampanja? Ühel moe-show´l serveeriski ta traditsioonilise šampanja asemel publikule hoopis värskendavat piparmünditeed.

Tööl ja õppides aitab värskendav piparmünditee keskenduda. Kui oled segaduses ja ei suuda mingis asjas otsusele jõuda, toob maagiline piparmünditee Sulle selguse.

Üks ilusate naiste salanipp on näonaha värskendamine piparmünditeega. Peale teejoomist, kui teekott on jahtunud, tupsuta ja paita sellega õrnalt oma nägu ning kaela. Tulemuseks on ilus sile nahk, väiksemad poorid ja puhanud ilme.

Tumedad ja turses silmaalused ning väsinud silmad saavad värske ilme, kui hoiad jahedaid piparmünditee kotikesi pisut aega nii laugudel kui ka silmade all. Proovi kindlasti ja üllatud, kuidas piparmünditee toimib!

Hambavalu leiab leevendust, kui hoiad teetassis tõmmanud piparmünditee kotikest 20 minutit valutava hamba ligi. Piparmünditeega suud loputades saad värskema hingeõhu, sest piparmünt on looduslikult antibakteriaalne ja toimib maheda suuveena.

Kui sul on gaasid ja kõht nii punnis, nagu oleksid kolmandat kuud lapseootel, siis kasuta ühe tassi peale kaks kotikest piparmünditeed. Tõmmata lase 15–20 minutit. Gaasitehase julged arenguplaanid sinu kõhus saavad sedamoodi kiire lõpu. Kui üks kruusitäis ei aita, tee veel üks!

Kaalu alandamiseks ja magusaisu vähendamiseks joo enne sööma asumist tass piparmünditeed. Ära imesta, kui selle tulemusel toit taldrikule järele jääb ning kommid kapis aeguma hakkavad.

Uinumisraskuste korral joo enne voodisse heitmist vähemalt 15–20 minutit tõmmanud piparmünditeed. See mõjub lõõgastavalt ja mõnusalt unne suigutavalt.

Haigusest kurnatud kehale mõjub piparmünditee eriti kosutavalt. Antioksüdandid, mida piparmünditee suures koguses sisaldab, aitavad organismil kiiremini taastuda. Mentool aga laiendab ning tugevdab südame-, kopsu- ja ajuveresooni.

Kui on väga kehv olla, pane kruusi korraga kaks piparmünditee kotikest ja joo mitu tassitäit päevas. Eriti mõnusa maitse saad piparmünti ja magusat münti kokku pannes.

Hingamisteede haiguste korral kergendab piparmünditees sisalduv mentool hingamist ja aitab kiiresti terveks saada. Ühe uuringu kohaselt vähendas piparmünditee isegi kopsupõletikku ja bronhiiti tekitava kopsuklamüüdia bakteri, Chlamydia trachomatis, paljunemist 20–70% võrra.

Värskendava maitsevee saad, kui lisad oma veepudelisse kotikese piparmünditeed. Parema tulemuse saad, lastes veel külmkapis seista. Kuna piparmünt on antibakteriaalne, siis selline vesi säilib kauem kui teised isetehtud maitseveed.

Ja lõpuks, peale rasket päeva aitab piparmünditee vann sul lõõgastuda ning oma elu ja unistusi taas selgema pilguga vaadata. Lisa lihtsalt sisetunde järgi teekotikesi vannivette kohe alguses, kui vee jooksma paned.