60 miljonit kilekotti

Carlsbergi arvutuste kohaselt võimaldab uudse liimkinnituse kasutuselevõtt vähendada plasti kasutust praegusega võrreldes kuni 76 protsenti, mis koguseliselt võrdub 1200 tonniga aastas.

SNAP PACK tehnoloogia kasutuselevõtt vähendab plastikasutust 1200 tonni võrra aastas.
Kui palju on 1200 tonni? Ilmselt oleme kõik ühel või teisel moel kuulnud-näinud-lugenud mõttevahetusi poeskäigust ja kilekottidest. Ümber arvutades võrdub 1200 tonni 60 miljoni kilekotiga aastas – just selle koguse võrra vähem kulub Snap Packi tehnoloogiaga.

Lisaks on Snap Packil tänu pakendi puudumisele täiendav positiivne mõju ökoloogilise jalajälje vähendamisele – seeläbi väheneb ühtlaselt tootmises CO2 emissioon, vajadus fossiilsete kütuste kasutamisele pakendamisel jm.

Innovatsioon jätkub

Snap Packi tehnoloogia on juba globaalselt palju tunnustust saanud. Teiste hulgas on uuendus saanud ära märgitud Maailma Majandusfoorumil, maailma joogitööstuste innovatsioonikonkursil, Cannes Lionsi loovfestivalil jm.

Kuid Snap Pack ei tähenda, et pakendiinnovatsioon on nüüd „valmis ja lõplik”. Juba sel aastal loodab Carlsberg saada kasutusloa täiesti uudse lähenemisega pakendile – sajaprotsendiliselt looduslikele ja kestlikke põhimõtteid järgides toodetud taaskasutatavatest puidukiududest pudelitele. See Carlsbergi Green Fiber Bottle looks uue pakendi mitte pelgalt õlledele, vaid ükskõik millistele teistele jookidele või vedelatele toodetele.

Carlsberg Grupp, sh Saku Õlletehas, on võtnud 2030. aasta eesmärgiks süsinikheitmete nulltaseme saavutamise tootmises.

Milleks seda kõike teeme? Ilmselgelt on puhas keskkond ja säästlik ressursikasutus meie kõigi ühine mure – alates üksikisikutest kuni ettevõtete-organisatsioonide ning tervete riikideni. Carlsberg Grupp ja seeläbi ka Saku Õlletehas on sealjuures võtnud endale ambitsioonika eesmärgi – süsinikuheite nulltase tootmises aastaks 2030. Ning ka Snap Packi kilevaba kuuspakk on samm selles suunas.

Jaga
Kommentaarid