Pühade püha toit


Vastlad, jõulud, jaanipäev – meil, eestlastel, peab tähtpäevast olenemata must leib alati laual olema. Kui traditsiooniliselt saadab seda mõnus kartulisalat, pekk või heeringas, siis tegelikult saab mustast leivast ka peenemaid piduroogasid valmistada, mis teevad sellest sinu peolaua vaieldamatu staari! Märksõnadeks on siinkohal musta leiva tort, leivajäätis või põnevad krutoonid, mis värskele pidupäevasalatile iseloomu lisavad. Fazeri sarja MUST laiast valikust leiab igale retseptile sobiva leivatoote – olgu selleks võileivatordile sobilik traditsiooniline must leib või hoopiski krõmpsuvad näkileivad, millega salatile põnevat tekstuuri lisada.

Loodusnaudingute lahutamatu kaaslane


Eesti pühadetraditsioonid keerlevad suuresti ümber toidu. Tasakaaluks võiks alati mõelda ka mõnele aktiivsele tegevusele, et pärast laua taga istumist veidi sirutada ja leiba luusse lasta – selleks sobib hästi mõnus rabamatk või lõbus päev kelgumäel, mida naudivad nii lapsed kui ka väärikamas eas pereliikmed. Aeg lendab looduses kiiresti ning selleks, et päeva jooksul nälg näpistama ei hakkaks, paki kaasa piisavalt vedelikku ja väike näks. Musta leiva kihiline võileib on selleks hea võimalus mitte ainult seepärast, et reeglina on selle valmistamiseks kõik vajalik toidukraam juba kodus olemas, vaid ka sellepärast, et koos toitainerikaste lisanditega on võileib maitsev ning toekas kõhutäide. Kihiliste rukkiburgerite valmistamiseks sobivad ideaalselt Fazeri sarja MUST uusimad liikmed ehk kergelt suitsuse aroomiga taskuleivad.

Kiire hetke kiirabi


Must leib on hea lõuend ka kiire vahepala meisterdamiseks ja õigete koostisainete puhul on see täisväärtuslik söögikord, mis täidab kõhu pikaks ajaks ning annab palju energiat. Rasvaste ja soolaste võileivamäärete asemel saab leivale laduda rohkelt tervislikke lisandeid – näiteks kasutada kreemjat avokaadot või kikerhernestest valmistatud hummust. Figuurisõbralikuks lisandiks on ka näiteks muna ja kalkunisink ning kindlasti ei tasu unustada salatit, mis lisab nii tervist kui ka krõmpsu! Söö kohe või paki kaasa, et sobival hetkel nautida – musta leiva võileib on maitsev igal ajal. Lõuendiks võid kasutada kas Fazeri sarja MUST seemneleiba või hoopiski uut põrandaleiba seemnete ja teradega.

Fazeri sarja MUST tooteid tasub eelnevalt mainitud hetkedeks kindlasti leivakappi varuda, sest kuni 4. märtsini vältab Fazeri MUST kampaania, mille osalejate vahel loositakse iga päev välja Euronicsi kinkekaart väärtusega 50 eurot. Kampaania peaauhind on Miele robottolmuimeja Scout RX2 Home Vision. Osalemiseks leia oma lemmik kampaanias osalevate Fazeri toodete seast ning registreeri paki kampaaniakleebise tagumisel küljel olev unikaalne kood veebilehel www.fazer.ee/must.

Jaga
Kommentaarid