Mandlite kestad sisaldavad flavonoole, mistõttu ei saa me kooritud või suisa mandlilaastudena müüdavatest toodetest nii palju kasu kui tervetest mandlitest. Need mõjuvad tõhusate antioksüdantidena. Kuna mandlid sisaldavad ka teisi antioksüdatiivsust toetavaid komponente, siis peaks tulemus üsnagi hästi toetama stressiga toimetulekut.

Päevalilleseemned on hinnalt odavamad, ent sisaldavad stressivaenulikke toitaineid üsna optimaalses suhtes ning on õppurile mis tahes sobivas toidukoosluses arukaks lisandiks.

Kookosrasva kasutamise suhtes on mitmeid arvamusi. Toitainelist koostist uurides on alust arvata, et kookosrasv on üsna vastupidav kuumutamisele, mistõttu on see tõesti hea valik praadimiseks või küpsetamiseks, kui selle maitseomadused teile meeldivad. Veendu siiski, et tegu oleks hüdrogeenimata tootega. Loomulik kookosrasv on toatemperatuuril pehme.

Kaneeli peetakse tõhusaks vürtsiks veresuhkru taseme hoidmisel. Naturaalne maitsestamata jogurt sisaldab probiootilisi baktereid ning on seetõttu oluline "kõhurahu" tagaja.

Linaseemned on asendamatute oomega-3-rasvhapete allikaks, millest meie tänapäevases toiduvalikus on sageli puudust. Kuna toit on ainuke viis nende saamiseks, on perenaisel tähtis seda menüü koostamisel arvestada. Linaseemned on tugeva kestaga, seega on toidu korralik läbinärimine oluline.

Vaata särtsu lisavate toitude retsepte SIIT