Naistepuna aitab järgmistel puhkudel:

- Üleminekueas naistele menopausiga seotud vaevuste leevendamiseks, ütleb Apotheka.

- Stressirohkel perioodil närvide rahustamiseks ja meelerahu taastamiseks. Naistepuna toetab emotsionaalset tasakaalu — aitab säilitada positiivset meeleolu ning suurendab organismi kohanemisvõimet stressisituatsioonidega. Toetab vaimset ja füüsilist heaolu ning vaimse töö tegemise võimekust, õpetab maarohud.ee.

-Naistepunal on ka depressioonivastane toime ning naistepuna preparaadid on erinevatele antidepressantidele hinnatud alternatiiviks juba 17.sajandist alates. On leitud, et selle toime ajus on sarnane antidepressantidele. Liht-naistepuna toetab mitme aine, näiteks serotoniini, noradrenaliini ja dopamiini vallandumist ajus, kirjutab Meravita.

-Toetab lõõgastumist ja aitab säilitada tervislikku und. Toniseerib organismi, aitab tugevdada immuunsüsteemi ning toetab kardiovaskulaarsüsteemi.

-Naistepuna peetakse põletikuvastaseks, seedimist ja sapieritust soodustavaks.

-Naistepunaõli leevendab ja ravib see verevalumeid, põrutusi, lihaserebendeid, muljumishaavu, nihestusi ning vaigistab kiirelt valu. Takistab verevalumite laienemist. Kasutatakse kompressina või siis asetatakse haigele kohale naistepunaõlis leotatud lapp.