Pannkook on nagu valge paber, sinna võib panna moosi, šokolaadi, pähkleid, aga ka liha, jalapenosid, juustu või krevette. Pannkoogimaja meistrite osava käe ja terava pilgu all valmib igast pannkoogist keelt alla viiv kunstiteos, mis ootab avastamist ning maitsmist. Kuulus fraas „Säh sulle kooki moosiga!” on Pannkoogimajas ilmselgelt pigem õnnistust kandev.



Ei teagi, kas asi on värskes õhus, pühendunud kokkades või mingis kolmandas faktoris, kuid tänavatoidu lõhn paneb alati suu vett jooksma. ÖKU Food Truck teeb tänavatoitu ehk vrappe, burgereid ja takosid nende klassikalises headuses, kuid on toonud turule ka mõned uued, väikese vimkaga toidud, mille hulka kuuluvad näiteks rebitud seene burger või koreapärane põrsatako.



Kas teadsid, et kui tellid KFC-st krõbedate kanatiibade või fileeribade ämbri, sööd sa midagi, mille retsept on üks kindlamalt valvatud saladusi maailmas? KFC krõbeda kana saladus on pannud lugematul hulgal inimesi proovima seda järele teha, kuid ametlikult pole see veel kellelgi õnnestunud. See, et KFC kanast suurepäraseid hõrgutisi teeb, õnneks kellelegi saladus ei ole ning natuke salapära teebki elu põnevamaks.



Kas tort, mis maitseks nagu päris, kuid oleks ka tervislik kõhutäis, kõlab nagu kauge tulevikumuusika, mis nõuab nanotehnoloogiat? Sellisel juhul on kõikidele koogisõpradele heaks uudiseks, et Oivalise nime kandev tervisetoidu kohvik toob teieni koogid, tordid ja muud hõrgutised, mida võib süüa 100% süümepiinadevabalt. Neid saavad nautida ka need, kes ei saa hästi läbi valge suhkru, laktoosi või gluteeniga.



Aegadel, kus reisimine on keeruline, kuid Eesti ilm armu ei anna, on natuke head ja kerget Hawaii stiilis toitu parimaks viisiks enda päeva sära lisada. Ja kuhu sobiks sellist laadi toit paremini kui mitte juba kõikide südameid võitnud kaussidesse. 2020. aasta detsembris avatud Viimsi esimene poke bowl'ide restorani menüü on kogu oma rikkalikkuses nüüd kõigest nupuliigutuse kaugusel.



Mõned ütlevad, et liha küpsetamine on kunst, seda tuleb tunnetada, teised aga, et see on täppisteadus, kus iga kuumakraad ja sekund loeb. Tegelikult on see mõlemat korraga. Kui soovid saada tõelist Argentina stiilis maitseelamust ja teada, kuidas oma ala meistrid lihaga ümber käivad, siis Siga La Vaca on just see restoran, mille menüüd tuleb proovida. Ka nimi Siga La Vaca tähendab tõlkes „järgnemist lehmale”, seda muidugi tõelise lihaelamuse teekonnal.



Lambaliha on üks keeruline komponent nii maitse kui ka tekstuuri poolest, kuid õige koka käes saab sellest äärmiselt maitsev ja mahlane suutäis. Marhaba pakub koduseid toite Lähis-Ida köögist, kust ei puudu ka klassikaline kufteh juustuga ja tahiinikaste. Lisaks sellele teevad nad küüslauguhummust, mis on nii hea, et muudab ilmselt kõik söödavaks.



Kujuta ette, et on soe suveõhtu ja loojuv päike värvib taeva roosaks, leebe tuul õõtsutab su pea kohal õunapuuoksi ning sa naudid klaasikest veini ja head toitu meeldivas seltskonnas ajalooga, kuid renoveeritud puitmaja terrassil. Just sellist atmosfääri loob Weis Resto ja see kajastub loomulikult ka nende toidus. Eriti on rõhku pandud liharoogadele, kuid menüüst pole välja jäänud ka suurepärased valikud kala ja mereandide asutajatele.

Tartu



Sellel ajal kui Peninukid (rahvauskumuse järgi hundi pea ja inimese kehaga elukad, tuntud ka kui koerakoonlased) maailma lõppu ootavad, et siis segadust külvata, on nad leidnud endale toreda hobi, ehk isegi kutsumuse. Nimelt avasid nad käsitööjoogivabriku, tuntud kui Peninuki Distillery, mille märjukesed kiirelt kõikide proovijate südamed vallutasid. Nüüd on selle kõrvale ilmunud ka Peninuki Vietnami Köök, sest suurepärase joogielamuse kõrvale võiks ju ka midagi tahket pakkuda. Menüüs kohtuvad omavahel kohalik kvaliteetne tooraine ning Aasia köögi kergus, vürtsid ja saladused. Iga maitseelamus on justkui uus seiklus, millest peninukid teid osa saama ootavad.
PS. Restorani omanikud ja personal on tegelikult inimesed.



Mis teeb kodused toidud niivõrd maitsvaks ja eriliseks? Ehk on selle taga põlvest põlve pärandatud retseptid või peitub saladus hoopis tooraines? Sellele suurele küsimusele vastust otsides tasub kindlasti tutvuda restorani Nauding, mis leidnud endale toreda pesa Tasku keskuses, menüüga. Kui minevikus piirdus kodune toit ehk tõesti selliste klassikutega nagu kotlet, kartulid ja jahukaste, siis praegusel ajal on pildile saabunud tänavatoidu hitid, nende seas ka burger ja bataadifriikad. Naudingus on võimalik nautida nii klassikalisi kui ka uuema aja koduseid toite, mis tagab lisaks suurepärasele maitsele ka teretulnud vahelduse.



Kas teadsid, et Burger Kingi algne nimi oli Insta-Burger King? Võttes arvesse, et seda nime kandis restoran 50ndatel, ei olnud see loomulikut kuidagi seotud tänapäeval tuntud äpi Instagramiga. „Insta” viitas hoopis ahjule, mis burgeripihve mõlemalt poolt samal ajal küpsetas. Need ahjud vahetati aga hiljem elava tulega grillide vastu, mille poolest Burger King ka tänapäeval tuntud on. Mis aga pole muutunud, on tõsiasi, et Burger King on suurepärane viis saada tõeline Ameerika stiilis toiduelamus. Nüüd tellitav ka Tartus!

Jaga
Kommentaarid