Larb kahele

400g hakkliha

2 spl kalakastet

3 spl laimimahla

3 šalottsibulat, peeneks hakituna

1 spl kuivatatud tšillihelbeid

värsket koriandrit ja rohelist sibulat, hakituna

väike kimp värsket münti

3 spl röstitud riisipulbrit

Valmistamine

Rösti riisi keskmisel kuumusel, kuni terad muutuvad pruuniks. Lase paar minutit jahtuda ja purusta siis blenderis pulbriks - nii saad vajaliku riisipulbri, mis roale selle erilise maitse annab.

Küpseta hakkliha koos 6 spl veega valmis. Tõsta tulelt, sega sisse kalakaste, laimimahl, sibul, koriander, roheline sibul, sega läbi.

Lisa röstitud riisipulber, värske münt ja tšillihelbeid vastavalt maitseeelistusele. Sega läbi.

Serveeri värskete köögiviljadega, näiteks kapsa või kurgiga.

Pehme ja hõrk seakõht

"Selle retsepti sain oma emalt, kes seda rooga igal pidupäeval valmistab. Retsept on segu Tai ja Hiina köögist. Seakõhtu tuleb hautada pikalt ja aeglaselt, kuni see suus-sulavalt pehmeks muutub. Naudi hõrku maitset ja ürtide lõõgastavat aroomi."

500g seakõhtu, lõika suupärased tükid

1,2 dl vett

3 spl tumedat sojakastet

5 spl pruuni suhkrut

5 spl sojakastet

4 tähtaniisi

3 kaneelipulka

10 g värsket küüslauku

10 g värsket koriandrit, hakituna

10 g rohelist sibulat, hakituna

10 g värsket ingverit, hakituna

2 spl õli

Valmistamine

Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli, lisa tähtaniis, kaneelipulgad, küüslauk, koriander, sibul, ingver ja kuumuta, kuni ürdid hakkavad lõhnama (umbes 1-2 minutit).

Lisa vesi, kuumuta 3-4 minutit ja pane potti seakõhulõigud, tume sojakaste, sojakaste ja pruun suhkur, sega hoolikalt.

Küpseta madalal kuumusel, kuni seakõht on pehme, umbes 1-2 tundi. Vahepeal võid vett lisada, kui tundub, et liha hakkab kõrbema.

Kui liha on pehme, võta potist välja, kurna kaste pannile ja kuumuta pisut, kuni kaste pakseneb.

Vala kaste lihale ja serveeri aurutatud riisiga.