Vett

Jahu

Soola

Hakkliha

Tomatit

Küüslauku

Tšillit

Piruka tegemine algab teatavasti tainast. Kuna kokkamine toimub välitingimustes, siis on see mõistlik valmistada kõige lihtsamat sorti, mis tähendab, et pole mõtet hakata mässama pärmi, küpsetuspulbri või mõne muu kergitava ainega. Piisab ka lihtsast vee, jahu ja soola segust.

Kui oled tainaga ühele poole jõudnud, aseta see korraks kõrvale ning võta ette täidise valmistamine. Selleks on sul vaja hakkliha, tomatit, küüslauku ning tšillipipart. Viimase võid loomulikult ära jätta, kui sulle teravad elamused ei meeldi, aga just vürts ning lõkkesuits annavad pirukale mõnusa maitse.

Sega koostisosad kokku ning pane tulele. Võid katsetada ka läbi küpsetamata täidisega, aga tõenäoliselt lõppeb see kõrbenud taigna ning toore sisuga. Seetõttu on ikkagi mõistlik kogu kraam enne piruka sisse panemist valmis teha.

Järgmiseks rulli tainas õhukeseks, tõsta täidis selle keskele, voldi kokku ning aseta sütele. Kuna kuumus on võrdlemisi suur, pead pirukat mõne minuti pärast keerama. Kui mõlemad pooled on kergelt kuldpruunid, võta pirukas tulelt ning naudi. Head isu!