Bocuse d'Or Eesti president Dimitri Demjanov peab keerulise olukorra tõttu kokkade suurvõistluse toimumist Eestis imeks. "Üritus lükkus sügisesse ja kahjuks koroonaviiruse pandeemiaga seotud piirangute tõttu ei osale tänavu Suurbritannia, Belgia, Horvaatia ja Türgi meeskonnad. Vaatamata kõigele ja tänu Eesti valitsuse toele sai see ikkagi teoks!" ütles ta.

Tippkokkade suurvõistlusel toimetab kolm žüriid – aužürii, maitsežürii ja köögižürii. Viimasesse kuuluv tippkokk Vladislav Djatšukilt rääkis selle tööst Oma Maitsele lähemalt. "Meie ülesandeks on tagada, et järgitaks reegleid. Kontrollime, et kõik oleks vastavuses kokkulepitud tingimustele. Näiteks ei ole lubatud kokku keedetud kaste, vaid puljong," ütles Djatšuk. Vaata köögižürii töö kohta täpsemalt videost!

Tänavune taldrikul esitatav toit, mille tooraineks on Paadi talust pärit angersäga, pani esimesel võistluspäeval proovile nii mõnelegi võistkonna, sest Holland ja Taani polnud seda kohalikku Eesti kala varem valmistanud ja Bocuse d´Or 2020 Euroopa eelvooru aužürii liige Clare Smyth tunnistas, et temagi proovis seda esimest korda. Bocuse d’Ori rahvusvahelise organisatsioonikomitee president Régis Marcon aga märkis, et ta tundis koheselt ära ürituse võõrustajamaa poolt valmistatud angersäga.

Euroopa eelvooru kandikutest demonstreeris osalejate loovust, pakkudes konditu Eesti vuti ja kolme garneeringu tõlgendust väga erinevalt. Holland esitles hiiglaslikke vutimune ja esmakordselt Bocuse d´Or Euroopa eelvoorus osaleva Gruusia meeskonna poolt valminud vutiliha skulptuuraalselt mõjuv lõpptulemus oli igati arvestatav debüüt.

Gruusia meeskonna võistlustöö.

Eesti meeskonna peatoorainest võistlustöö oli lihtsalt võrratu!