Kuigi suurema töö teevad ära masinad ja tootmisliinid, tehakse tehases siiski käsitööd nii pakkimisliinil kui ka maitseainete käsitsi pakkimises. „Näiteks hõõgveinisegude ja kappari pakkimine masinatega on praktiliselt võimatu,“ räägib Raud.

Sauel valmistatud tooted jõuavad kohalike tarbijateni nii koduköökides kui ka restoranides-koolides, aga saadetakse ka välismaale. Paulig Gruppi kuuluva Santa Maria tehase toodangut eksporditakse peamiselt Rootsi, Lätti, Leetu ja Venemaale. Koduse Eesti toidukultuuriga sobitub Santa Maria toodang hästi. „On teatud toiduained, mida eestlased endiselt hindavad, näiteks kartul ja liha. Kuid eestlased on avatud meelega ja valmis proovima uusi maitseid, näiteks Tex Mex ja Aasia toidud. Siin on Santa Marial oluline roll, pakkudes oma maitseainete ja maitseainesegudega uusi põnevaid maitseid,“ kinnitab Raud.

Vaata videost, milline on pipratera teekond kasvandusest kuni pakendatud tooteni ning sirvi Delfist ka teiste toidutööstuste videoid.

Avatud toidutööstuste nädal toimub Eesti Toiduainetööstuse Liidu, Maaeluministeeriumi ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja koostöös. Avatud toidutööstuste nädala korraldamist rahastatakse turuarendustoetusega.

Jaga
Kommentaarid