Just Eesti kasemetsades on seene kasvamiseks ideaalsed tingimused. „Selleks, et tulla toime kasvava nõudlusega eliksiiride vastu, oleme algatanud ka chaga kasvatuste rajamise Eestisse, mis annab metsaomanikel võimaluse oma metsades chaga't kasvatada ning seeläbi metsast tulu teenida, ilma seda maha raiumata. Chaga kasvatuste rajamisega kindlustame selle, et eliksiiride jaoks vajaminev tooraine on meil ka aastate pärast olemas. Teeme tööd selle nimel, et meil oleks toorainega varustatus viie aasta pärast 1000 tonni aastas, nii 30 aasta jooksul,“ avab Kullo.

Seenest eliksiiri tegemine nõuab Kullo sõnul palju käsitööd, samuti peab silmas pidama kvaliteedinõudeid ja rangeid sertifikaate. „Tootmine algab tooraine varumisega ning eelistame selleks võimalusel Lõuna-Eestist, meie tehase lähistelt pärit ravimtaimede korjajaid, mesinikke ja metsaomanikke. Tootmisele eelneb ettevalmistus, kaalumine, ravimtaimede ja chaga ekstraheerimine. Seejärel eliksiiride valmistamine, villimine, pakendamine ja taas kvaliteedikontroll,“ ütleb Kullo.

Kullo sõnul teeb Eestimaise toidu eriliseks just see, et seda valmistatakse puhtast keskkonnast pärit toorainest. „Täna on see äärmiselt suur konkurentsieelis maailmas. Üha rohkem hinnatakse mahedat eluviisi ja mahetoitu. See on mõtteviisi ja väärtuste muutus maailmas, kus Eestil on võimalus olla liider,“ tõdeb ta.

Vaata videost, kuidas musta pässikut korjatakse ning sirvi Delfist ka teiste toidutööstuste videoid.

Avatud toidutööstuste nädal toimub Eesti Toiduainetööstuse Liidu, Maaeluministeeriumi ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja koostöös. Avatud toidutööstuste nädala korraldamist rahastatakse turuarendustoetusega.

Jaga
Kommentaarid