Nimelt pakuti meestele üsna juhuslikult baari avamiseks pinda, mis asus viimases Tallinna uusarenduses Kai nimelises hoones. Kuna ruume markeeriti hoones tähega F, sai baari nimeks KaiF. Vastse joogikoha kontseptsioongi pandi üsna kiiresti paika.

„Juhtiv mõte KaiFi taga on see, et tahtsime algusest peale teha midagi enamat kui uut joogikohta. Oli suur soov elus midagi täitsa uut proovida. Meil on nüüd ka oma pood ja podcast. Kuigi nii kaubanduses kui ka saatejuhtimises oskusi väga pole,” räägib Kazakov.

Nii ongi KaiF mitu asja: see on baar ja lõbus napsi- ning peokoht, kus imeliste kokteilide saatel aega surnuks lüüa, suhteid luua ja niisama lustida. Aga ka kvaliteetsete riiete, kunsti ja muu träni pood või butiik, kus müüakse ainult selliseid asju, mis peegeldavad KaiFi asutanud meeste olemust. KaiF on aga ka voogedastusraadio või podcast, mis koguneb igal esmaspäeval laua taha ja küsib koos erinevate külalistega maailmalt, miks ja kuidas, kuhu ja kellega.

KaiF'i esimesel korrusel serveeritakse jooke enamasti kraanist.

Kõik joogid kraanist

Voogedastuse ja disainsalliga janu ei kustuta, nii et keskendume sellele, mida mehed kõige paremini oskavad: kokteilidele, baarile ja teenindusele. Esimene kahest baarikorrusest koondub ümber ruumi keskel asuva ovaalse baarileti, samas on privaatsemaks olenguks tuppa tõstetud ka mõned seinaäärsed ja nurgalauad. Kazakovi sõnul on baari alumine korrus nii-öelda no bartender bar, mis tähendab seda, et fookus on valmissegatud jookidel, ülikiirel teenindusel ja kvaliteedil.

Valmissegatud joogid on üldse mõlema baarmeni silmis kogu jookide segamise ja baarivärgi tulevik: KaiFis on kõrvuti kraanid, millest voolab vajaduse korral ülimõnusat džinntoonikut, mõnda viina ja rummikoksi, ühte õlut ja ootamatult ka puhast, külma ja peaaegu kleepuvat viina. Äärmiselt populaarne baarilett, kui on soov juua üks kiire kokteil. Eriti lõõgastav on mõnel õhtul baaris täringumängu mängida ja selle kõrvale ise kraanist klaasi täitmas käia.

KaiFi joogisuund on peamiselt olla arusaadav igale külalisele. Teame, kuidas suitsuste meskalitega soolaseid kokteile teha, oleme katsetanud hüdrosoolide, mikroorganismide ja muu säärase kasutamist kokteilides. Aga lõppude lõpuks ei ole me siin selle jaoks, et tõestada, kui ässad joogiteadlased me oleme. Tuletame meelde, et külaline ja tema soov on ikka kõige tähtsam. Nii et joogisuund on KaiFi puhul surematu klassika kodusadama twist’iga,” lööb Kazakov lukku vastuse küsimusele, millega KaiF tegeleb.

KaiF.

Podcast ja kokteilikunst

Kui baari esikorrus on pigem kohtumispaik, kus lihtsam joogivalik tulistatakse baarist välja välgukiirusel, kokteilid on alati sama kvaliteediga ja väga taskukohased, siis KaiFi teise korruse idee on just vastupidine: võtta aeg maha, nautida vaadet ja ülimalt eeskujulikku alkoholivalikut ning isikupõhist teenindust.

Erinevalt baarmenide varasemale väljendusele ongi teine baarikorrus see koht, kus näidata, kui ässad segude kokkuloksutajad nii Andrei kui ka Kristo ja nende külalisbaarmenid on. Teise korruse baar on just see koht, kuhu tulla mekkima meeste uusimaid katsetusi, tellida parimaid tekiilasid (Kazakov on Eesti üks suurimaid tekiilafriike!) või leida kohaliku napsimaastiku uusimaid-parimaid tooteid. Viimane tõsisem torm klaasis on näiteks Lahhentagge alkoholivaba džinnidestillaat, mis on KaiFis ühena vähestest baaridest põhivalikus olemas. Ehk siis KaiFi teisel korrusel segatakse kokku igasugune baaripiiblist leitud maailmakokteil või selle sadamaveidrusega versioon.

Põhiliselt on KaiF aga kogukond heidikuid, kes ei oska mujal ajaveetmiskohta leida. Ärge saage valesti aru, need heidikud on kõik korralikud makse maksvad, austatud ja omal alal edukad inimesed. Kuid heidikud sellest hoolimata. Nüüd on neil aga koht, kus koguneda ja hedonismis kõik mõneks ajaks kuradile saata ...