Oma Maitse uuris Ammende Villa restorani peakokalt Herkki Ruubelilt, milliseid nugasid kokad oma töös igapäevaselt kasutavad ja millise valiku võib leida tema kokanugade komplektist. Ühtlasi saime teada, mida peaks kodukööki noa valimisel silmas pidama. Ruubel ise küll kokanugasid ei kollektsioneeri, kuid tal on õpipoisi ajast tippkokk Tõnis Siigurilt kingituseks saadud nuga, millel on nüüdseks sentimentaalne väärtus.

Kollektsionäärid on tippkokkadele kuulunud nugade eest nõus välja käima suuri summasid, näiteks 2018. aastal lahkunud maailmakuulsa koka Anthony Bourdainile kuulunud Bob Krameri disainitud meteoriiditükist valmistatud noa hinnaks, mis müüdi Bourdaini nimelise stipendiumi finantseerimiseks oksjonil, kus olid pakkumisel ka mitmed kuulsale kokale kuulunud esemed, kujunes 231 250 dollarit. Bourdain ostis noa 2016. aastal 5000 dollari eest.

Herkki Ruubel eelistab Jaapani päritolu nuga firmalt Global, viimase kujutis on tunnustuse märgiks tätoveeritud ka tema randme siseküljele. Mehe sõnul on nuga tarbeese, mida ta oma igapäevases töös kasutab ja kui selle aeg saab ümber, saadetakse nuga puhkusele. Selleks, et nuga vastu peaks, tuleb seda korralikult hooldada. Vaata videost, milliseid soovitusi Ruubel selleks jagas!