18.08.2021, 08:12
RETSEPT | Martsipanine toorjuustu-ploomikook
Hea toorjuustukook on justkui muinasutt maitsemeeltele! Üks magustoitude kuldreeglitest on martsipani kasutamine - ei ole vist kooki ega muud maiust, mida see veelgi hõrgumaks ja maitsvamaks ei muudaks! Ploomid annavad koogile imelise mahlakuse ja hapukust.

FOTO:
Koostisosad:
- 150 g võid
- 1 dl suhkrut
- 2 munakollast
- 3 dl nisujahu
- 2 dl odrajahu
TÄIDIS
- 10 ploomi
- 100 g martsipani
KATE
- 250 g ploomijogurtit
- 300 g vanilli-kohupiimakreemi
- 200 g toorjuustu
- sl suhkrut
- 2 munavalget
- 65 g Ekströmsi vanillikastmepulbrit
- tl želatiini
- 2 sl vett
- 75 g martsipani
Seda retsepti saad valmistada nii nädalavahetusel perele kui ka tähtsatel pidupäevadel külalistele.