24.08.2020, 10:00
Pannkoogi lugu ajast-aega: maailma parimad pannkoogid ja milliseid pannkooke maailma rahvad küpsetavad
Vaata Mari-Liis Iloveri parimate pannkookide retsepti sulavõiga.
Pannkookidele on pühendatud terveid kokaraamatuid ja pole ka ime, sest tegu on ühe maailmas kõige levinuma, samas nii mitmel moel valmistatava hõrgutisega.

FOTO:
Kes siis seda ei teaks — pannkooke tehakse jahust, munast ja piimast! Jah, sedamoodi pannkoogid on meile kõige omasemad. Kuid kasutusel on müriaad mooduseid, kuidas pannkoogitainast kokku segada. Võtame näiteks jahu. Tavapärase rafineeritud nisujahu asemel võib koogitaina baasiks valida ükskõik millise teraviljajahu riisist maisini. Kui minna teraviljadest üldse mööda, siis sobivad pannkookide küpsetamiseks suurepäraselt ka kaunvilja- ja pähklijahud. Ja viimase aja tervisliku toidu laineil seilavate hittpannkookide taina sisse ei kuulu jahu karvavõrdk!