Anni Rahula sügisene retseptisoovitus: Aasiapärase vimkaga kanaburger punase kapsa salatiga
Selle asemel, et külmade ilmade saabudes suvised värsked road rasvase ja raskesti seeditavatega asendada, soovitab Talleggi saadik Anni Rahula katsetada tervislikke retsepte soojendavate vürtsidega.
Koostisosad:
Burger
- 700 g Talleggi broilerifileest hakkliha
- 1 tk Küüslauguküüs
- 1 sl Tai punast karripastat
- 1 tk Rrohelise sibula vart
- Värsket koriandrit
- Soola
- 4 tk Burgerikuklit pisut õli
Salat
- 250 g Punast kapsast
- Ingveriviil
- 0.5 tl Seesamiõli
- Laimimahla
Laimimajonees
- 1 dl Majoneesi
- Laimimahla
- Laimikoort
Erinevad vürtsid on teada oma kosutavate ja soojendavate omaduste poolest ning lisavad tummisust ka tervislikele roogadele nagu kana või köögiviljad. „Minu külmikus leidub alati kanaliha – see maitseb suurepäraselt, on toitev ja tervislik ning loob lugematul arvul võimalusi erinevate maitsvate roogade valmistamiseks. Lisaks on mulle emana oluline, et toit valmiks võimalikult vähese vaevaga. Kuna aga kipun ikka ja jälle oma lemmikretseptide järgi talitlema, siis nüüd, sügise saabudes otsustasin tervisliku kanalihaga suunduda maitsete rännakule erinevatesse maailmajagudesse,“ sõnas Rahula.
Vürtsimaailmaga tutvumiseks soovitab värske ema proovida toidublogija Britt Paju aasiapärast kanaburgerit, milles kohtuvad vürtsikas karripasta ja tervislik kana. Toekale ning kerge vaevaga valmivale kõhutäiele lisab värskust punase kapsa salat.