Silverspooni "Noorte Kokkade Võistluse" ekspertžüriisse kuuluvad Eesti oma ala absoluutsed tipud: Vladislav Djatsuk (Tchaikovsky; Mon Repos), Dmitri Haljukov (Cru), Dmitri Rooz (Restoran FARM), Tõnis Siigur (Oko; Noa; Tuljak) ja Roman Zaštšerinski (Moon; Kolm Sibulat; Vaimu Studio).

Gastronoomiavõistlus Silverspoon kogus rekordilise arvu osalejaid

30. aprillil lõppes gastronoomiakonkursi Silverspoon avalduste vastuvõtt konkursil osalemiseks ning algas restoranide, pubide ja kohvikute hindamisperiood. Silverspooni kohtunikud külastavad toitlustusasutusi alates maikuust kuni sügiseni. Muuhulgas hinnatakse ka toitlustusasutuste menüüde hooajalisust.

Silverspooni tegevjuhi Marje Hallik-Wilsoni sõnul registreerus konkursile rekordiline arv toitlustusasutusi ehk sada erinevat restorani, kohvikut ja pubi üle Eesti. Konkursil osalevate toitlustusasutuste info on konfidentsiaalne, et säilitada erapooletust.

“Taaskord suurepärane tulemus ja me meie hindajad ootavad põnevusega, et oma tööd alustada,” lisas Hallik-Wilson.

Hindamine toimub kaheksas erinevas kategoorias – Fine dining, Pererestoran, Rahvusköök, Eesti köök, Parim gastropubi ja Parim kohvik, Casual dining ning Tänavatoit – et oleks võimalik hinnata sarnase eesmärgiga toitlustusasutusi. Lisaks on konkursil kolm kõrvalkategooriat – parim peakokk, parim teenindus ja parim taimetoidu pakkuja.

Konkursil osalemine on tasuta, kuid toitlustusasutused peavad võimaldama konkursi kohtunikele voucheri alusel tasuta õiguse a la carte menüüle; ühele kokteilile, veinipokaalile või õllele ja mittealkohoolsetele jookidele.