Läbi uduse hommiku Tallinna vanalinnas asuvasse hotelli jalutades olen kõrgete ootustega ja näljane – kodune hommikusöök jäi ju söömata ja kui jutt on tuntud hotelliketi vanalinna hotellist, siis ei saa ju midagi valesti minna. No alguses oligi kõik hästi.

Hotelli sisenendes võtab mind vastu hämaralt õdus atmosfäär ja mis seal salata, ka kohvi- ja koogilõhnad, sest hotelli fuajeesse on end sisse seadnud kohvik Mademoiselle. Suudan silmapilkselt kondiitriletile naelutuva pilgu siiski sealt lahti rebida, maksan 10 eurose tasu Rootsi laua stiilis hommikusöögi eest, võtan kasuka seljast ja lähen edasi hommikusöögisaali. Seda otsust hakkan hiljem kahetsema.

Õdusus asendub hetkega millegagi, mida kohtab Lõuna-Euroopa hotellides. Väikeses saalis olid napilt kaetud lauad, millel leidusid vaid hädavajalikud toiduained: sai, kolme sorti moosid… Okei, oli ka puder, müsli ja krõbuskid, viis mandariini (ei julgenud neid võtta, sest et äkki teistele enam ei jätku?), heeringas, kesine salativalik hapukurgi, tomati ja kurgi näol. Paar erinevat vorsti- ja juustuvalikut. Õnneks ka omlett ja peekon (“sooja toidu pannil” olid veel ka pihvid ja viinerid). Omletti ja peekonit otsustasingi süüa, sest tõesti, mul oli kõht tühi. Need olid okeid.

Hommikusöögi üheks parimaks osaks on muidugi ka kohv, mis peab olema kange ja kuum. Latted, cappuccinod ja kõikvõimalikud muud kohvijoogid pole hommikul minu jaoks, seega nende puudumise üle ma ei hakkagi kurtma. Aga kohv! See võiks olla kuum ja kange. Meritonis oli see leige ja lahja, asus termoses. Miks te ei anna inimesele hommikul head kohvi? See on lausa kuritegu. Mahlavalik oli samuti kesine, piirdudes paagist tulevate õuna- ja apelsinimahlaga. Midagi läbipaistvat “keerles” paagis veelgi, ei tea, kas see oli vesi?

Mõtlesin, et ehk leidub siiski siin ka midagi magusat, mis suudab tuju heaks võluda. Ja teate, mida? Magustoitu selles hommikulauas ei pakutagi – või mõeldi magustoidu all magusat marjajogurtit? Või pidi sujuvalt minema Mademoiselle'i tagasi, et sealt kohvi kõrvale väike makroon osta?

Ainus, mis mulle selle hommiku juures meeldis, oli vaade hommikusöögilauast – vanalinna sisehoovi. Ja see, et hotelli fuajees müüdi kohvi. Ostsin topsi kaasa ja läksin oma teed. Hea kohv oli.

Hind: 10 eurot

Atmosfäär: 6
Teenindus: 3
Toidu väljapanek: 2
Maitseelamus: 3
Kohv: 1

Kokku: 15

VAATA LÄHEMALT KA TEISI TESTIMISEL HOTELLE:

1. Savoy Boutique Hotel. Punkte 47 (Lähemalt loe SIIT!)
2. Von Stackelberg. Punkte: 45 (Lähemalt loe SIIT!)
3. Park Inn By Radisson Meriton. Punkte: 31 (Lähemalt loe SIIT!)
4. Butiikhotell Barons. Punkte: 25,5 (Lähemalt loe SIIT!)
5. Hotell Džingel. Punkte 17 (Lähemalt loe SIIT!)