Retsept: Grete Šillis

  • 0,25 dl Veski Mati Tatrahelbeid
  • 250 ml ploomimaitselist jogurtijooki
  • peotäis külmutatud marju

Leota tarahelbeid vees paar tundi. Nõruta tatrahelbed veest välja ja lisa tatrahelveste hulka jogurtijook. Lisa tatrahelveste-jogurtijoogi hulka peotäis külmutatud marju ning blenderda kõik ühtlaseks massiks. Serveeri kohe!

  • Tatras on sama palju kiudaineid kui kaerahelvestes; samuti aitab see ennetada kõrget kolesteroolitaset, kõrget vererõhku ja südame-veresoonkonna haigusi. Kiudained alandavad ka vere glükoosi- ja insuliinisisaldust.
  • Tatar on väga hea magneesiumiallikas. Magneesium aitab veresoontel lõdvestuda, parandades vereringet ja toitainete transporti.
  • Osa uuringute järgi aitab tatar naistel ennetada ka sapikivide teket.
  • LOE ka, millist tera ja miks süüa — huvitavaid fakte teraviljade helvestest
Jaga
Kommentaarid