Mängu reeglitega tutvu SIIN ja vaata retsepti allpool.

Tatrajahust muffinid tahini-kreemiga

Autor: Tuuli Mathisen

Ajakiri Oma Maitse

8–10 muffinit, valmistamisaeg: 50 minutit

Tõeline tervisepomm kõigile tervisevalvuritele, kes soovivad patuvabalt maiustada. Kuna tatrajahu ei kerki samal määral kui nisujahu, on muffinid vähem kohevad, kuid siiski maitsvad ja mahlased. Kohevust aitab lisada munavalgevaht.

Tainas:

  • 300 g kõrvitsat (või porgandit) ahjus pehmeks küpsetatuna ja püreestatuna
  • 100 g võid
  • 3 muna
  • 1 dl pruuni suhkrut
  • 4 dl Veski Mati Tatrajahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kaneeli
  • 100 g hakitud Kreeka pähkleid
  • 0,5 tl soola

Tahini-kreem:

  • 130 g toasooja kookosvõid
  • 2 sl tahinit
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 2 sl agaavisiirupit
  • kaunistuseks söödavaid lilleõisi

Sulata või. Eralda munakollased ja -valged. Sega munakollased suhkruga ühtlaseks ja lisa siis sulatatud või ning püreestatud kõrvits. Sega omavahel jahu, kaneel, küpsetuspulber, Kreeka pähklid ja sool ning lisa need või-munakollasemassile. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega taina hulka. Kalla tainas võiga määritud muffinivormidesse ja küpseta 180 kraadi juures umbes 30 minutit. Küpsust kontrolli tikuga. Jahuta.

Tahini-kreemi jaoks mikserda toasoe kookosvõi, tahini, vanillsuhkur ja agaavisiirup ühtlaseks kreemiks. Hoia vahepeal jahedas ja tõsta siis kas lusikaga või pritsi tordipritsiga jahtunud muffinitele. Kaunista muffinid söödavate lilledega.

Tatrajahu head omadused:

  • Tatravalgud on kõrge kvaliteediga, sisaldades kõiki kaheksat asendamatut aminohapet
  • Ideaalne taimetoitlastele
  • Aitab langetada kolesteroolitaset veres ja hoiab vererõhu normaalsena
  • Mida tumedam on jahu, seda rohkem sisaldab mineraalaineid ja vitamiine
  • Tumedamal jahul on suurem toiteväärtus
  • Jahus puudub gluteen ja sellest valmistatud tainas ei kerki
  • Tatratoidud seeduvad kergesti, on toitvad ja taastavad jõuvarusid

Mõnusat nautimist!