Haala, valmis palmiksai, kaetakse alati sümboolse puuvillase rätikuga, et sai ei muutuks kadedaks, kui veinile palvet loetakse. Klassikaline haala ei sisalda piimatooteid, seega võib saia süüa ka lihaga. Kuna tegemist on klassikalise retsepti ja toiduga, siis nii palju kui on juudi toitude kokaraamatuid ja kokki, on ka haalaretsepte.

Valmistamine
  • Sega kausis suhkur sooja vee ja pärmiga.
  • Lisa jahu, munad, sool ja õli.
  • Sega taigen hästi läbi. Taigen peab jääma kleepuv.
  • Lase taignal 40 minutit kerkida. Taigen peaks suuruses kahekordistuma.
  • Jaga taigen mitmeks osaks soovid. Vormi igast osast kolm riba ning punu neist pärg.
  • Lase palmikul kergida ka ahjuvormil.
  • Määri sai pealt lahtiklopitud munaga.
  • Raputa saiale peale ka seesamiseemned.
  • Küpseta sai(ad) ahjus: 10 minutit 200 kraadi juures, 10 minutit 170 kraadi juures.
  • Lase saial jahtuda. Naudi.
  • Head isu!