Autor: Tuuli Mathisen
Ajakiri Oma Maitse

2-le, valmistamisaeg 25 minutit

  • 1 dl Veski Mati Tatrahelbeid
  • 1 dl Veski Mati Rukkihelbeid
  • 2 dl kookospiima
  • 2 dl vett
  • näpuotsaga soola
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 1 sl agaavisiirupit + hiljem pudru peale niristamiseks
  • 1 sl kookoshelbeid peotäis hakitud Kreeka pähkleid
  • värskeid või külmutatud marju

Kalla kastrulisse helbed, vesi, kookospiim, vanillsuhkur, sool ja agaavisiirup ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja lase hästi vaiksel kuumusel või pliidi jääkkuumusel kaane all kümmekond minutit haududa. Vajadusel lisa vett. Jaga puder kaussidesse ning puista igale portsjonile peale pähkleid, marju, kookoshelbeid ja nirista peale agaavisiirupit. Või asemel võid pudrule sättida veel kookosvõist silma.

  • Tatras on sama palju kiudaineid kui kaerahelvestes; samuti aitab see ennetada kõrget kolesteroolitaset, kõrget vererõhku ja südame-veresoonkonna haigusi. Kiudained alandavad ka vere glükoosi- ja insuliinisisaldust.
  • Tatar on väga hea magneesiumiallikas. Magneesium aitab veresoontel lõdvestuda, parandades vereringet ja toitainete transporti.
  • Osa uuringute järgi aitab tatar naistel ennetada ka sapikivide teket.
Jaga
Kommentaarid