Retsept: Tuuli Mathisen
Ajakiri Oma Maitse

4-le, valmistamisaeg: 15 minutit + ubade leotamiseks ja keetmiseks kuluv aeg

  • 4 keskmise suurusega kartulit
  • 2 dl Veski Mati Punaseid Ube
  • 3 hakitud sibulat
  • 1 hakitud tšillikaun
  • 2 küüslauguküünt
  • 3 sl õli
  • 1 sl seesamiõli
  • 2 sl sojakastet
  • 2 sl tšillipastat
  • soola ja pipart
  • seesamiseemneid
  • värsket koriandrit

Pane oad eelmise päeva õhtul kuuma veega likku. Keeda kartulid pehmeks kurna ja tükelda. Keeda oad soolaga maitsestatud vees, kuni need on pehmed. Kurna sõelal. Kuumuta pannil õli ning voki kiirelt sibulat ja tšillipipart minuti jagu. Lisa peenestatud küüslauk ja voki veel veidi. Lisa pannile kartulid ja oad ning sojakaste, tšillipasta ja seesamiõli. Maitsesta soola ja pipraga ning voki veel veidi, kuni roog on ühtlaselt läbi küpsenud. Serveerides lisa seesamiseemneid ning hakitud värsket koriandrit.

  • Toorelt ei soovitata ube söögiks tarvitada, kuna sisaldavad mürgist glükosiidi — faseolunatiini, mis tekitab mürgistusi. Pärast termilist töötlemist see aga laguneb ja oad ei kujuta enam mingit ohtu.
  • Vitamiinidest on aedoas olemas peaaegu kõik B-grupi vitamiinid, karotenoidid (A-vitamiini eelvitamiinid) ja C-vitamiin.

Eksootilist toiduelamust!

Eelmises retseptiklipis sai valmis suvevärvides salat tatraga — vaata huvi korral SIIT.

Jaga
Kommentaarid