Kõik trumbid olid hindamise eel Daily käes – oli reede pärastlõuna, hindaja tuju hea, aga kõht päris tühi. Ootused ei olnud just liiga kõrged, menüü oli internetist vaadatud ja oli enam vähem ettekujutus sellest, mis ees võib oodata.

Esimene katsumus oli restorani üles leidmine, mingeid viitest või silte polnud, fuajees asus majajuht, kus oli kirjas, et teisel korrusel asub kohvik. Jäi loota, et see on seesama kohvik, õnneks oli. Lõunarestoran oli äärmiselt vaikne, kell oli ka juba kaks, nii et suurem lõunatamine oli läbi, mis oli ka tore, ei pidanud järjekorras seisma.

Ebameeldivaks üllatuseks osutus – kõige eest tuleb eraldi maksta – süsteem. Nii tuli maksta leiva (väidetavalt sai valida leiva ja saia vahel, kuid selleks ajaks oli valida leiva ja leiva vahel), toorsalati, mis oli tavaline riivitud porgand jõhvikatega, kastme, kartuli ja põhiroa eest. Juurde veel jook – keefir. Magustoiduvalikus oli klassika – karamellkisell või kohupiim moosiga. Võitjaks osutus viimane. Kassas selgus, et see kõik maksab kokku 7,94. Pole lõuna eest just kõige vähem. Samas peab nentima, et Daily lõunarestoranides on saadaval ka valik lõunaeineid, mille hinnad jäävad vahemikku 2,60 kuni 6,15 eurot.

Maitseelamusi lõuna kahjuks ei pakkunud. Veisepraad sidruni ja tüümianiga oli vintskevõitu, maitsestamisel oli tüümian vist otsa saanud. See eest ahjukartulid olid meeltmööda nendele inimestele, kes alati esmalt soolatoosi haaravad – need kartulid lisasoola ei vajanud!

Kastmeks oli valida, kas soe koorekaste või külm hapukoorekaste – sai valitud viimane, välimus oli apetiitsem. Kogu komplekt oli kahjuks värvitu ja veidi ei-tea-mitmendat-korda-soojendatud toidu maitsega. Värvi andis vaid salatiks riivitud üheeurone porgand. Kokkuvõttes sai kõht täis, olemine oli isegi veidi raske, aga ikkagi oli tunne, et sai liiga palju selle asja eest makstud.

Magustoidust ei osanud midagi oodata. Klaasi põhja pandud moos, kuhu peale pigistatud kohupiim. Õnneks oli moos üllatavalt värske maitsega, meenutas maasikatest tehtud toormoosi. Kohupiim oli nagu kohupiim ikka – ilmselt mõne piimatööstuse toodang.

Arvestades söögikohas olevate laudade ja toolide hulka, võib eeldada, et kliente jagub. Lauad oli paigutatud kaarja klaasseina äärde ja tekitasid hea kujutlusvõime korral isegi suurlinna ärikvartali mulje. Teenindusala oli värviline ja koondatud ruumi keskele, söögilauad ja toolid aga põhjamaiselt tagasihoidlikud. Oli näha, et kiirel ajal pannakse tööle ka teine kassa, mis hoiab järjekorra loodetavasti mõistlikuna. Teenindaja oli sõbralik, soovitusi väga jagada ei tahtnud, aga muidu kiire ja kena.

Kas soovitada söögikohta oma sõpradele? Ilmselt mitte, sest kaheksa euro eest saab nii mõneski paigas rohkem ja paremat.

* * *

Lõunasöögi hind: 8 eurot

Atmosfäär: 5/10
Lõunasöögi maitse: 4/10
Lõunasöögi välimus: 3/10
Teenindus: 7/10
Hinna/ Kvaliteedi suhe: 3/10

Kokku punkte 22 (võimalikust 50)