Sinimerekarbid on ideaalselt lihtne, kuid samas natuke luksuslik toit, kus valge veini kaste võimendab veelgi enam seda imelist mereanni maitset.

Siidine ja pehme leem on ideaalne krõbedakoorelise saia kastmiseks, et seda karpide kõrvale ampsata.

Arukas veinisõber on endale juba meelespea pannud, et 9.–13. märtsini on Maxima kauplustes veinipäevad. Ja kui on juba minek veinipäevadele, siis Maxima kodukaupade valikust leiab endale koju ka uued veinipokaalid, avajad ja palju muud huvitavat, mis veini serveerimisel abiks on.

Koostisosad
1 kg sinimerekarpe (värskeid)
1 suurem sibul
2 küüslauguküünt
2 sl võid
2 dl kuiva valget veini
2 dl vett
4 dl 35% koort
soola, musta pipart
värsket hakitud peterselli

Valmistamine
Pese karbid hoolsalt voolava vee all. Jälgi, et kõik karbid oleksid suletud, ja viska ära need, mis on praokil ega sulgu ka noaga peale koputades.

Haki küüslauk ja sibul. Kuumuta pannil või ning prae küüslauk ja sibul klaasjaks. Seejärel vala segu pannilt suurde potti. Lisa vein ja kuumuta keema. Kui vein on kuumenenud, lisa potti karbid ja keeda kaane all umbes 6 minutit, kuni nad on avanenud.

Tõsta karbid leemest välja ja kontrolli kõik karbid üle – need, mis ei avanenud, viska ära.

Vala potti juurde vesi ja koor ning keeda ilma kaaneta umbes 5 minutit. Maitsesta leem soola ja pipraga, lisa hulka hakitud petersell.

Tõsta karbid tagasi leeme sisse ja naudi!

Ostle targalt! Maximas ootavad sind püsivalt odavad hinnad ning iganädalased eripakkumised värsketest puu- ja juurviljadest liha ja mereandideni.

Enne poodi minekut aga loe iganädalaste sooduspakkumiste kohta lähemalt ka meie kliendilehest.

Jaga
Kommentaarid